Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Miliardarul Carlos Slim a devenit principalul acţionar individual al cotidianului The New York Times

Omul de afaceri mexican Carlos Slim, aflat pe locul doi, anul trecut, în topul Forbes al celor mai bogați oamni din lume, a devenit principalul acţionar individual al grupului New York Times, după ce şi-a crescut participaţia de la 8% la aproape 17%.
 aboneaza-te
carlos slim3

Afaceristul și-a exercitat opţiunea de cumpărare a 15,9 milioane de acţiuni ordinare ale grupului New York Times, la preţul unitar de 6,3572 de dolari, precizează acelaşi comunicat, potrivit AFP, citată de Mediafax. El va deține astfel 16,8% din grupul de presă.

Tranzacţia va aduce 101 milioane de dolari grupului New York Times, care va reinvesti integral această sumă în răscumpărarea de acţiuni, pentru a nu dilua participarea celorlalţi acţionari ai săi.

Grupul de presă care reuneşte The New York Times şi International New York Times controlat de familia americană Sulzberger.

Carlos Slim Helu, care s-a aflat pe primul loc în lume în rândul celor mai bogați oameni de pe planetă timp de trei ani (anul trecut a trecut pe locul doi după ce Bill Gates și-a reluat poziția în clasament) deține importante afaceri în industria de telecomunicații. El controlează companiile Teléfonos de México (Telmex), Telcel și América Móvil.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii