Cautare
, Contributor

Antreprenori |
|

Miliardarul Busuioc vinde afacerea cu Salatini polonezilor de la Tymbark

Busuioc_MB_(9).jpg
Florin Busuioc, acționarul majoritar al companiei Pan Group a vândut o parte din active polonezilor de la Tymbark. Tranzacţia cuprinde brand-urile de snacks-uri Salatini şi Capollini, precum şi liniile de producţie a acestora.

Tymbark, unul dintre principalii producători pe piața de sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare în Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria şi Lituania prezentă în România din 1996 a semnat un contract cu Pan Group din Craiova privind achiziţionarea unei părţi din activele acesteia.

Pan Group este controlată în acest moment de omul de afaceri român Florin Busuioc, a cărui avere a fost estimată de Forbes România în 2012 la 20 de milioane de euro.

“Tranzacţia cuprinde cunoscutele snacks-uri Salatini şi Capollini, precum şi liniile de producţie a acestora. Cele două branduri se numără printre cele mai vechi mărci de biscuiţi săraţi şi covrigei de pe piaţa românească”, se precizează într-un comunicat oficial al companiei Tymbark.

La finalizarea tranzacţiei, care va avea loc după obţinerea aprobării Consiliului Concurenţei, compania Tymbark Maspex România va deţine brand-urile Salatini, Capollini, Tismana, Rollini d’Oro,  precum şi liniile de fabricaţie a acestora.

Piaţa de snacks-uri din România este estimată la aproximativ 45 de milioane de euro, în acest moment.

„Suntem onoraţi să predăm ştafeta unei companii precum Tymbark Maspex România. De-a lungul celor 16 ani de când activează pe piaţa românească, firma poloneză a demonstrat că este interesată atât de dezvoltarea companiei cât şi de satisfacerea cerinţelor consumatorilor”, a declarat cu ocazia tranzacției Florin Busuioc, acționarul majoritar al companiei Pan Group.

Tymbark este prezent în acest moment pe piața româneacă cu branduri, precum Chocolatta La Festa, Cappuccino La Festa, ceaiurile instant Ekland, crema  pudră pentru cafea Coffeeta sau nectarurile cu același nume.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii