Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Afaceri |
|

Miliardarul Bernard Arnault și-a vândut participația la Carrefour pentru 724 milioane de euro

Miliardarul Bernard Arnault, care deţine LVMH, cel mai mare grup de lux din lume, a vândut participaţia de 5,7% pe care o deţinea la retailerul francez Carrefour, prin holdingul său Financiere Agache, obţinând 724 milioane de euro (854 milioane de dolari) în urma tranzacţiei.
Bernard-Arnault

Arnault a vândut participația sa la grupul de supermarketuri Carrefour, retailerul în care a investit prima dată în urmă cu 14 ani și a cărui potențială preluare de către canadienii de la Couche-Tard a apărut la începutul acestui an, transmite Reuters.

Acesta deținea o participație de 5,7% prin intermediul holdingului său Financiere Agache, care a primit astfel 724 milioane de euro (854 milioane dolari) prin vânzarea într-un proces accelerat de bookbuilding pentru investitorii instituţionali, la 16 euro pe acţiune, a informat miercuri grupul bancar Societe Generale.

Bernard Arnault era unul dintre cei mai mari acţionari, alături de familia Moulin şi omul de afaceri brazilian Abilio dos Santos Diniz.

Marţi, acţiunile Carrefour au închis la 16,85 euro la Bursa de la Paris, evaluând compania la 13,32 miliarde de euro. Miercuri dimineaţa, titlurile înregistrau un declin de 5,2%, analiştii apreciind că vânzarea participaţiei transmite un semnal negativ privind retailerul francez.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii