Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Miliardarul american Warren Buffett a perfectat cea mai scumpă achiziţie de până acum: o companie de 32 de miliarde de dolari

Warren Buffett, cu o avere estimată la 67 de miliarde de dolari, a anunţat luni cumpărarea companiei Precision Castparts pentru aproximativ 32 de miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziţie de până acum a miliardarului, potrivit „Wall Street Journal”, preluat de MEDIAFAX.
4. Warren Buffett

Producătorul de componente pentru aeronave şi echipamente energetice Precision Castparts era evaluat vineri, în funcţie de cotaţia de pe bursă, la 26,7 miliarde de dolari.

Berkshire Hathaway, conglomeratul condus de Buffett, deţinea deja o participaţie de 3% la Precision Castparts. Preţul final pe acţiune plătit de Berkshire, de 235 de dolari, este cu 21% mai mare decât cotaţia companiei pe bursă la finalul şedinţei de vineri. Incluzând şi datoria asumată de Berkshire, tranzacţia se ridică la 37,2 miliarde de dolari.

Într-un interviu acordat luni postului CNBC, Buffett a declarat că preluarea Precision Castparts va scoate Berkshire de pe piaţa achiziţiilor mari în următoarele 12 luni, timp în care compania îşi va reface rezervele financiare.

Berkshire va împrumuta 10 miliarde de dolari pentru finanţarea achiziţiei, a spus miliardarul.

Prin preluarea Precision Castparts, conglomeratul condus de Warren Buffet continuă seria investiţiilor în sectorul industrial, începută cu aproximativ un deceniu în urmă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii