FacebookTwitterLinkedIn

Secretarul de stat Mike Pompeo este oficialul care a reiterat cel mai recent aceste acuzații și, mai mult, a sugerat că noul coronavirus ar fi putut fi scăpat dintr-un laborator din orașul Wuhan, unde a izbucnit pandemia, notează Radio România Actualități. Deși astfel de afirmații au mai fost publicate până acum, ele nu au fost însoțite și de dovezi.

Şi mai mult, experţii insistă că e imposibil ca noul coronavirus să fi fost produs în laborator și foarte puțin probabil să fi scăpat accidental dintr-un centru de cercetare.

„Putem confirma că Partidul Comunist Chinez a făcut tot ce a putut pentru a se asigura că lumea nu află la timp ce se întâmpla în țară – a spus ieri, referindu-se la izbucnirea pandemiei de COVID-10, secretarul de stat Mike Pompeo, într-un interviu pentru televiziunea ABC.

Mike Pompeo a părut să confirme un raport al Departamentului Securității Naționale care arată că liderii chinezi au ascuns deliberat severitatea noului coronavirus, pentru a avea timp să stocheze echipamente medicale.

Raportul obținut de Associated Press spune că în luna ianuarie, înainte de a da Organizației Mondiale a Sănătății informații despre izbucnirea epidemiei de coronavirus, Beijingul a suplimentat drastic importurile de echipamente medicale și a redus exporturile lor.

China a crescut importurile de măști chirurgicale cu 278 de procente, de combinezoane chirurgicale cu 72 de procente și de mănuși chirurgicale tot cu 72 de procente.

Secretarul de stat Pompeo a arătat de asemenea că „există o cantitate semnificativă de dovezi care arată că noul coronavirus a provenit dintr-un laborator din Wuhan”.

Vineri, biroul directorului comunității serviciilor secrete a arătat într-o declarație că investighează posibilitatea ca virusul să fi scăpat cumva dintr-un laborator de cercetare din Wuhan, China, acolo unde a fost prima oară identificată boala COVID-19.