Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Mihail Marcu, Leonard Gherghina și Angela Mitu intră în Consiliul de Administrație al Pet Star

Pet Star, lider național în materie de proiectare și fabricare de preforme pentru apă, bere, sucuri și produse lactate, cu o cotă de piață de peste 50%, are un Consiliul de Administrație, care va avea rolul de a continua dezvoltarea companiei ca jucător important pe piața regională și va fi prezidat de Ion Drăgoi, unul dintre fondatori.
Ion si Mirela Dragoi, Pet Star

Mirela Drăgoi și Ion Drăgoi (foto, dreapta și stânga) au fondat compania Pet Star în anul 2000, iar în prezent deține cea mai mare fabrică de PET-uri din Balcani și numără 109 angajați. De la fondare, Mirela Drăgoi a deținut funcția de președinte executiv, ducând compania în fruntea clasamentului producătorilor de ambalaje PET din România, cu o cotă de piață de peste 50%, iar Ion Drăgoi deține funcția de General Manager.

Mihail Marcu, Președinte al Consiliului de Administrație MedLife, Leonard Gherghina, administrator independent în Consiliul de Administrație al MedLife, și Angela Mitu, Debt Finance Partner la Chartered Debt Management, formează Consiliul de Administrație Pet Star, alături de fondatorii companiei.

Vânzările Pet Star au crescut cu 6,5% față de anul anterior, livrând clienților interni și regionali peste 800 de milioane de performe. Cifra de afaceri înregistrată de companie s-a menținut  aproximativ la același nivel cu anul anterior, în jurul valorii de 23 de milioane de euro, iar câștigurile brute (EBITDA) s-au ridicat la 3,65 milioane de euro. Anul trecut, compania a exportat peste 17% din producția de preforme către clienții din cinci țări din regiune, dar și în Statele Unite ale Americii. În prezent, Pet Star deține cea mai mare capacitate de producție din regiune, de peste 1,2 miliarde de unități de preforme PET anual, ca urmare a unei investiții de peste 30 de milioane de euro, într-o nouă facilitate de producție și în tehnologie de ultimă generație.

Am decis formarea unui Consiliu de Administrație pentru a susține mai departe dezvoltarea companiei. Ne vom concentra pe analizarea oportunităților de creștere, atât pe piața internă, cât și pe cea regională”, a declarat Mirela Drăgoi, Președinte Executiv Pet Star.

Mihail Marcu este Președintele Consiliului de Administrație și CEO al MedLife, anterior activând în domeniul bancar și deținând poziția de vicepreședinte în RoBank (actuala OTP Bank România). Omul de afaceri este și membru fondator al organizației Romanian Business Leaders.

Leonard Gherghina este membru în Consiliul de Administrație al MedLife din 2009. Anterior, a deținut funcția de partener pentru Europa Centrală în cadrul fondului de private equity Value4Capital Eastern Europe Holding V Limited (2006-2012), partener pentru Europa Centrală în cadrul fondului de private equity Baring Private Equity Partners (1998-2006) și senior investment officer în cadrul fondului de investiții Romanian – American Enterprise Fund (1995-1998).

Angela Mitu este Debt Finance Partner la Chartered Debt Management, având aproape 20 de ani de experință în sectorul financiar-bancar. Timp de 15 ani, ea a activat în industria bancară, ocupând poziții importante la ING Bank NV Amsterdam și Raiffeisen Bank Romania. Expertiza sa cuprinde structurarea datoriilor, structurile multiple de creditori, sisteme de factoring, finanțarea și refinanțarea proiectelor comerciale și nu numai.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii