Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Mihai Tudose despre Tarom: „Este o companie naţională, este un simbol naţional, şi nu va fi nici închisă, nici vândută”. Eugen Davidoiu, directorul general al companiei Tarom, a demisionat din funcţie astăzi dimineață

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminică, la Antena 3, că guvernul nu intenţionează închiderea sau vinderea companiei Tarom, scopul controlului pe care l-a cerut Corpului de Control al primului-ministru fiind identificarea cauzelor care au dus la pierderile din ultima vreme ale companiei, informează NEWS.RO.
Mihai-Tudose

UPDATE: Eugen Davidoiu, directorul general al companiei Tarom, a demisionat din funcţie, au declarat luni, pentru News.ro, surse oficiale. Premierul Mihai Tudose a spus, luni dimineaţă, că verificările dispuse de el vor fi făcute, în pofida demisiei lui Eugen Davidoiu.

(textul inițial)

Mihai Tudose: „Acum mi se pare că Tarom merge mai rău ca anul trecut, date fiind cifrele. A reuşit să aibă o pierdere istorică până acum. Va trebui făcut ceva fiindcă este o companie naţională, este un simbol naţional, şi nu va fi nici închisă, nici vândută. Ea va trebui să intre pe profit şi să se dezvolte”.

Premierul a precizat că a dispus efectuarea unui control din cauza numărului mare de angajaţi, dintre care cea mai mare parte nu este constituită de personalul navigant.

Mihai Tudose: „De luni, Corpul de Control al primului-ministru va avea treabă acolo fiindcă, totuşi, sunt 2.000 de angajaţi. Dacă erau o mie de piloţi, era în regulă, dar sunt mai mulţi la departamente-suport, gen marketing. Piloţii produc banii, personalul navigant. Cei care zboară produc banii şi pentru cei de la sol”.

Şeful Guvernului şi-a exprimat îndoielile că pierderile companiei ar fi cauzate de condiţiile de piaţă din transportul aerian.

Premierul Mihai Tudose a decis efectuarea unui control de către Corpul de Control al primului-ministru la Compania Naţională de Investiţii şi la Tarom, începând de luni.

În anul 2016, Tarom a avut o cifră de afaceri de 1,07 miliarde lei și a raportat pierderi de 46,9 milioane lei. Numărul mediu de angajați în 2016 a fost de 1.841. Datoriile companiei se ridicau la finele anului trecut la 216,8 milioane de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii