FacebookTwitterLinkedIn

Noua echipă, care va coordona activitățile grupului pentru următorii doi ani, este formată din doi co-președinti, Alina Pordea și Mihai Toader-Pasti și trei vicepreședinți, Adelina Dabu, Claudiu Butacu și Andrei Covatariu.

Strategia promovată în 2017 de FEL Romania va continua și în anii următori, aceasta fiind concentrată pe oportunități de educație pentru membrii asociației,  cooperarea internațională cu organizațiile similare din alte țări și cu FEL-100 (comunitatea globală) și analiza politicilor din sectorul energetic national și international.

Alina Pordea este expert în afaceri publice, cu specializare în politici privind viitorul mobilității și eficiență energetică. Lucrează la OMV Petrom de peste patru ani și are în prezent un mandat de director executiv al ARPEE.

Mihai Toader-Pasti este Cofondator și General Manager EFdeN, a participat la trei ediții ale celei mai importante competiții de case solare, Solar Decathlon. A cofondat EnergiaTa.org, proiect ce își propune facilitarea producției de energie regenerabilă pentru utilizatorii casnici. Mihai este Aspen Young Leader și co-președinte al Eisenhower Youth Leaders. Mihai face parte din generația „Forbes 30 sub 30” 2016.

30 SUB 30: Casa Viitorului

Adelina Dabu este expert în afaceri publice, specializată în energie. De peste patru ani este responsabilă de proiecte de afaceri publice și reglementare pentru zonele de upstream și corporate, riscul politic și proiect strategice în cadrul OMV Petrom. A studiat administrarea afacerilor, științe politice și afaceri europene și este fellow al Institutului Aspen din România.

Claudiu Butacu, președintele Solar Decatlon București, are 29 de ani și în ultimii cinci ani a contribuit la proiectul EFdeN, o inițiativă care a implicat construirea unei case solare cât mai eficientă și mai independentă de energie, premiată național și internațional. Este membru al programului Future Energy Leaders 100, organizat de Consiliul Mondial al Energiei, laureat Young Energy Professional – Oscar la Gala Premiilor Energynomics și fost Consilier Personal la Ministerul Energiei. Claudiu este cofondatorul energiaTa – un proiect care încurajează prosumatorii din România și a portalului ener.fyi. Claudiu face parte din generația „Forbes 30 sub 30” 2017.

30 sub 30: Tesla pentru locuințe

Andrei Covatariu este Digital Manager Enel România și Asistent Executiv pentru CEO și Country Manager în cadrul aceleiași companii. Andrei este Senior Research Associate și Summer School Director la Energy Policy Group. Este membru al FEL România din 2014 și de curând a fost ales în Board-ul comunității globale FEL-100, în Comitetul de Studii.