FacebookTwitterLinkedIn

Mihai Tătaru, Managing Partner SENIORHYPER

Forbes: Trei lucruri bune care s-au întâmplat agenției dvs. în 2013.

Mihai Tătaru: Preferăm să notăm unul singur, care le surclasează pe celelalte: nașterea SENIORHYPER în urma unirii forțelor lui Senior Interactive cu Hyperactive, în martie 2013. SENIORHYPER reprezintă astăzi o structură unică în industrie, care se diferențiază prin mixul integrat de competențe creative și tehnologie – specialiștii noștri acoperă în proporție egală cele două mari paliere de competențe: atât zona de strategie, creație și comunicare digitală, cât și zona de tehnologie (programare și R&D).

Forbes: Trei momente dificile prin care a trecut agenția dvs. în 2013.

Mihai Tătaru: Nu am avut momente dificile, însă multe, mici și firești provocări operaționale. Altfel, 2013 este cel mai fructuos an din existența noastră, din toate punctele de vedere: indicatori de creștere, satisfacția echipei și mai ales a clienților, premii câștigate.

Forbes: Trei lucruri bune care au avut loc pe piața de digital din Romania în 2013.

Mihai Tătaru: 1.Fuziunea dintre Senior Interactive și Hyperactive este dovada că piața se consolidează, se maturizează și va avea capacitatea de a atrage bugete din ce în ce mai mari. 2.Introducerea Youtube.ro, care complementează deja foate multe campanii TV din România, exact așa cum se întâmplă în US sau UK. 3.UAPR recunoaște normalitatea: este primul an în care privește agențiile de digital ca parteneri egali în discuțiile cu celelalte discipline – creație, media, PR.

Forbes: Trei lucruri care v-au enervat pe piața de digital în 2013.

Mihai Tătaru: 1. Încă nu reușim ca industrie (aici și afară) să convenim un set de KPI care să ofere o imagine comparabilă cu investițiile în restul mediilor, ceea ce încă limitează investițiile. 2.Deși toate previziunile din 2012 indicau o crestere masivă a bugetelor și intrarea multor branduri mari pe digital, în 2013 au fost puține mișcări, iar creșterea a fost moderată. Vestea bună este că digitalizarea masivă a comunicării pare să se fi amânat doar cu un an, pentru că ceea ce vedem astăzi comis pentru 2014 din partea clienților arată extrem de bine. 3.Este un semnal în egală măsură bun și rău: și în online au început să apară proiecte tip ghost, care, deși premiate în festivaluri, sunt rupte de realitatea pieței.

Forbes: Ce i-ați recomanda unui client nou să facă în 2014?

Mihai Tătaru: Avem foarte multe recomandări, însă le oferim doar după ce semnăm un NDA (Zâmbește.)

Forbes: Ce i-ați recomanda unui client vechi, care intenționează să-și taie bugetul de comunicare în 2014?

Mihai Tătaru: Premisele lui 2014 indică o creștere economică susținută și îmbunătățirea gradului de încredere al consumatorilor; dacă o companie este nevoită să taie din bugete, ar fi bine să taie din alte linii, în niciun caz din comunicare! Astăzi, reducerea comunicării înseamnă un risc imens de a pierde tot ceea ce s-a construit până acum.

Forbes: Ce v-ați dori să se întâmple pe piața de digital/publicitate în 2014?

Mihai Tătaru: Clienții să conștientizeze că am ieșit din criză încă din 2013, că economiile mari au intrat pe creștere și ne „trag” după ele și că este momentul, și în România, să redevenim exuberanți și să inovăm pentru a face diferența. Iar digitalul este mediul cel mai potrivit pentru a experimenta.