Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Mihai Pagnejer – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Mihai Pagnejer Avere: 16-17 milioane de euro Varsta: 47 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Industria alimentară, distribuție  

Mihai Pagnejer este administratorul firmei Overseas, companie cu capital româno‑belgian, unul dintre cei mai cunoscuţi distribuitori de produse alimentare pe piaţa locală. Înfiinţată în 1992, Overseas s-a numărat printre primele firme care au introdus în România sistemul distribuţiei directe. Societatea produce sub marca La Grande Famiglia paste făinoase, făinuri (făină, mălai), ulei şi oţet, muştar şi ketchup, pastă de tomate, conserve de legume, conserve de fructe, dar şi de carne sau peşte, precum şi dulceață, halva sau conserve de mâncare.

În portofoliul Overseas se mai află mărcile Băneasa (în special produse de morărit şi panificaţie), dar şi Top, Dumbrava, Ruia şi Bun Gust (preparatele din carne). Nu în ultimul rând, Overseas produce mărci private pentru alte companii. Pe lista clienţilor deserviţi de-a lungul timpului s-au numărat Kraft Foods, CPC, Gillette, Entremont sau Gallina Blanca. Printre acţionarii Overseas se mai numără şi Ion Cezar Muntean, administratorul Morărit şi Panificaţie Băneasa, companie preluată în 1996.

În 2007, Băneasa şi-a restructurat activitatea pe trei divizii, respectiv Moara de Grâu, Paste Făinoase, precum şi Panificaţie, Produse de Panificaţie şi de Patiserie. Mişcarea s-a făcut pentru o mai bună gestionare a activităţilor firmei. Nu este singura unitate din domeniul panificaţiei deţinută de Overseas. Tot în 2007 a fost achiziţionat şi producătorul de pâine Lujerul, unitate închisă în prezent. Terenul deţinut de fabrica Lujerul a fost scos de mai multe ori la vânzare. Cele două firme din panificaţie dispun de circa 10 hectare de teren, pe care acţionarii ar fi dispuşi să le vândă.

Vezi care era averea lui Mihai Pagnejer în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii