FacebookTwitterLinkedIn

Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties România, spune că la nivelul companiei nu au avut chiriași care să “fi fost afectați dramatic de perioada asta. E clar că e o lume în schimbare, o piață care se transformă”.

Pe de altă parte, Mihai Păduroiu este de părere că spațiile de birouri se vor schimba în viitor, însă la nivel companiei optimismul rămâne cuvântul cheie.

“Și noi am rămas extrem de optimiști în perioada asta. Am fost în foarte strânsă legătură cu toți partenerii noștri, cu chiriașii existenți și cu chiariașii cu care urmează să încheiem contracte. E clar că biroul viitorului nu va mai arăta ca biroul care până acum îl consideram tradițional. Asta cred că este o concluzie universală”, a precizat acesta. Mai multe detalii aici.

Răzvan Iorgu, Managing Director CBRE România, este de părere că contextul actual a determinat un “reset al modului de lucru, nu neapărat o mutare a lucrului de acasă”. De asemenea și factorul emoțional joacă un rol cheie în aceste vremuri pline de incertitudine.

În plus, “dacă ne uităm la piața de rezidențial trebuie să nu uităm că avem oricum cea mai aglomerată piață pe spații rezidențiale din UE”, continuă Răzvan Iorgu. Pe de altă parte “dacă ne uităm la ce se întâmplă la nivel european, 40% din venitul disponibil merge către locuințe în piețele în care oamenii aleg să stea mai mult în chirie. Pe mine asta mă face destul de rezervat vizavi de posibilitatea de a extinde spațiul rezidențial pentru birou”,mai spune acesta. Restul declarațiilor pot fi citite aici.

Geo Mărgescu, CEO și Co-Fondator Forte Partners, susține că pe perioada stării de urgență “lucrurile au mers normal”și consideră că trebuie să “existe un echilibru între a lucra de acasă și de la birou”. De asemenea și la nivelul companiei Forte Partners au descoperit avantaje în a lucra de acasă, însă “avantajele astea nu se pot transmuta la întreaga noastră activitate”, spune el.

“Văd lucrul de acasă ca fiind un beneficiu al angajatului, o chestiune care ține de multe ori de well-being”, mai spune Geo Mărgescu. În plus, acesta este convins și că “o relație bună chiriași-proprietari va face ca perioada asta să fie trecută mult mai lin si va reașeza probabil pentru viitor diverse chestiuni care sunt în schimbare”. Mai multe informații pot fi citite aici.

Alexandru Lăpușan, CEO și Co-Fondator Zitec consideră că industria de IT este poate cea mai câștigată în contextul actual și că o să continue pe acest trend și în perioada următoare.

“Cu siguranță IT-ul este un domeniu care a avut o creștere economică foarte frumoasă în ultima perioadă și cred că o să o vedeți accelerată mai departe, pe de-o parte că va rămane trend-ul de creștere și pe de altă parte e și o realitate că multe alte domenii s-au dus în jos și se vor duce în jos și atunci vom crește și prin dinamica industriei noastre dar și prin faptul că per total lucrurile nu merg neapărat atât de bine în alte industrii”, spune Alexandru Lăpușan. Ce a mai declarat fondatorul Zitec poate fi citit aici.

Ana Krasovschi, Director Resurse Umane, Membru în Comitetul Executiv Carrefour România, este de părere că această criză generată de pandemia de coronavirus a venit totodată și cu foarte multe lucruri pozitive, însă solidaritatea oamenilor este poate printre cele mai importante.

“A fost un amalgam de emoții la început pentru că noi suntem pe baricade 7 zile din 7 și am fost în continuare și în perioada asta. A fost o perioadă inițială destul de grea, pentru că ne-a luat cumva foarte pe nepregătite amplitudinea crizei, legile care curgeau de dimineața până seara în ultima clipă, deci, a fost o întreagă aventură câteva luni. Cei din prima linie au fost extrem de uniți și de mobilizați și se simțeau că au efectiv o misiune importantă. Dintr-o dată deveniseră cei care făceau diferența dintre viată și neviață, erau îngrijorați pentru oamenii lor, pentru clienții lor. Dintr-o dată a devenit mult mai complex și mai important rolul lor. S-a generat un val de solidaritate”, spune Ana Krasovschi. Restul declarațiilor pot fi citite aici.