FacebookTwitterLinkedIn

Mihai Marcu (MedLife): „Această aberaţie, de genul «nu ne vindem ţara» şi «nu vrem să listăm companiile mari de stat», este doar o scuză de a putea angaja neamurile, de a nu avea guvernanţă şi de a nu face rost de fonduri”, a afirmat Mihai Marcu, la evenimentul de sâmbătă.

Omul de afaceri consideră că statul poate să rămână acţionar majoritar în urma listărilor, dar trebuie să lase companiile să fie conduse eficient.

„Hidroelectrica, Tarom, Aeroportul (Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, n.r.) şi lista este lungă, au nevoie de acest lucru”, a precizat Marcu.

Preşedintele MedLife încurajează investitorii să-şi îndrepte atenţia către România, considerând că  ţara este stabilă şi predictibilă.

„România este o ţară predictibilă din punctul de vedere al riscului. România este numită o zonă stabilă”, a mai spus Marcu.

MedLife s-a listat în decembrie 2016 la BVB, prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, şi a strâns din piaţă 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privaţi, mişcare care a reprezentat cel mai mare IPO a unei companii private la acaestă bursă.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MICI AUDIENȚE ÎN FEBRUARIE 2017