Cautare
, Contributor

Antreprenori |
|

Mihai Marcu, Medlife despre restricționarea fondurilor publice către spitalele private: „Compania noastră va fi mai puţin afectată„

Gala_Forbes_500-2010-3_opt.jpg
Restricționarea de la 1 martie a fondurilor publice către spitalele private va afecta într-o mică măsură Medlife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din România, susțin reprezentanții companiei.

Medlife, liderul pieței de servicii medicale private, cu venituri de aproximativ 60 de milioane de euro anul trecut va fi puțin afectat de aplicarea unei asemenea măsuri, a declarat președintele companiei, Mihai Marcu. 

“În anul 2012, MedLife a contractat cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate o sumă foarte mică raportată la cifra de afaceri şi de aceea compania noastră va fi mai puţin afectată de aplicarea unei asemenea măsuri”, a precizat reprezentantul companiei.

În cazul în care, totuşi, se va decide continuarea finanţării spitalelor private din fonduri publice, este important, spune acesta,  ca alocarea să se facă pe baze transparente şi clare în toate judeţele ţării cât şi în Bucureşti.

“În măsura în care o asemenea restricţionare va intra în vigoare începând cu data de 1 martie 2013, este important ca aceasta să se aplice unitar, fără nicio excepție, către toate unităţile private cu paturi, cu spitalizare continuă sau de zi din ţară, indiferent de specialitate sau forma de organizare, pentru a nu crea dezechilibre în piaţa serviciilor medicale”, a mai precizat Mihai Marcu.

Din portofoliul Medlife fac parte în acest moment nouă clinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad, opt laboratoare proprii de analize, șase spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad și trei maternități.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii