FacebookTwitterLinkedIn

„În 3-5 ani vom avea un rol mai activ în industria de IT din România, ne dorim să fim în top 5 cele mai reprezentative companii din această industrie din România. (…) Chiar dacă noi nu facem produse, prin profilul  organizației noastre putem avea din ce în ce mai multe ambiții regionale. Procesele de consolidare vor viza nu numai jucători din piața locală, ci și din CEE”, spune Mihai Logofătu, CEO al Bittnet Group, care cuprinde companii precum Bittnet Training, Dendrio, Equatorial, Elian Solutions și Academia Credis.

În plus, Bittnet, companie fondată de către frații Mihai și Cristian Logofătu (foto), listată pe piața AeRO a BVB din aprilie 2015, vizează migrarea către Piață Principala a Bursei de Valori București, pentru că acest lucru ar permite atragerea finanțărilor care să susțină o creștere accelerată a business-ului.

„Migrarea către piața pinciplă are ca scop posibilitatea de a evolua cel puțin la fel de accelerat cum am făcu-o în ultima etapă, când am crescut exponențial. (…) Avem nevoie de mai mulți bani pentru a susține etapa de creștere accelerată”, a adăugat Mihai Logofătu.

Citește și: FORBES ROMÂNIA 30 pentru RO30” la Gala Forbes 500 – ediția 2019

În primul semestru al anului 2019, Bittnet a înregistrat o creștere de 72% a veniturilor față de perioada similară a anului trecut, atingând o cifră de afaceri de 39,8 milioane lei, la nivel de grup. Până la finalul acestui an, Bittnet țintește afaceri de 130 de milioane de lei.

Bittnet a fost înființată în 2007 și s-a concentrat inițial pe furnizarea de training IT ca ulterior să introducă după câțiva ani și divizia de integrare IT&C. Compania a fost listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București în aprilie 2015, după o infuzie de capital din partea fondului polonez de tip pre-IPO, Carpathia Capital. De la listarea sa în aprilie 2015 până astăzi, Bittnet a reușit să atragă aproximativ 10 milioane de euro prin mecanismele pieței de capital – majorări de capital, emisiuni de obligațiuni, precum și prin distribuirea profiturilor acumulate sub formă de acțiuni gratuite.

Recent, Bittnet Group a încheiat un parteneriat strategic cu ROCA, platformă de investiții și management dedicată companiilor românești. Soluțiile de IT&C pe care Bitnett Group le va livra către companiile din portofoliul ROCA sunt din zonele de Business Intelligence și Data Analytics, IT Operations, Securitate IT&C. În plus, echipa Bittnet Group va împărtăși strategii bazate pe tehnologie pentru îmbunătățirea  culturii organizaționale, a managementului de echipă, a vânzărilor și relațiilor cu clienții.