Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Mihai Ivașcu, Fondator și CEO Modex: “Cred că cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în ultimii ani a fost cea de alegere a luptelor”

Deși pandemia de COVID-19 a afectat mai toate sectoarele de activitate, sunt și domenii care ar putea ieși câștigătoare din această criză, precum domeniul de IT.
 aboneaza-te
Mihai Ivașcu

Mihai Ivașcu, fondator și CEO Modex, susține că tehnologia are în contextul actual un mic avantaj care “trebuie jucat bine”.

,,Cred că lecția cea mai importantă în perioada asta pentru noi toți antreprenorii a fost managementul resurselor. Trebuie să reușim să ne conservăm cât mai bine energia și să evaluăm mult mai bine oportunitățile în care o investim, pentru că asta cred că a fost lecția cea mai importantă a acestei perioade. A fost un reality check major, apropo de ce ne permitem, ce nu ne permitem și ce putem face cu ce resurse avem”, punctează omul de afaceri.

În plus, acesta trage un semnal de alarmă și spune că antreprenorii români au tot timpul tendința de a ține de lucruri și de a se atașa emoțional foarte mult de business-uri, ceea ce îi determină să vadă valoare acolo unde nu este.

“Am învățat foarte multe din perioada asta, dar cred că decizia a fost destul de simplă. Am ales lupta. Unde putem, unde vrem să mergem și unde vedem cel mai mare potențial”, continuă Mihai Ivașcu.

Pe de altă parte, în ultimele luni, la nivel de business, s-au concentrat pe promovarea avantajului principal al blockchain-ului, acela al imutabilității datelor.

“Cine are acces la o bază de date este deținătorul adevărului și practic ca și proprietar de business sau ca și manager nu ai cum să ții minte absolut toate modificările dintr-o bază de date, nu ai cum să ții minte nici măcar 50”, mai punctează antreprenorul.

Însă, acesta consideră că cel mai important lucru, având în vedere contextul actual, este atenția la resurse, dar și conservarea energiei. “De multe ori ne împărțim în lucruri care chiar nu aduc nimic bine, aduc doar o speranță de bine și trebuie să sendimentăm foarte bine de acum activitățile necesare și urgente de activitățile necesare și neurgente”.

Așadar, Mihai Ivașcu conchide spunând: “Urmează o perioadă care nu o să se termine prea curând. Este foarte important ca cel mai mic avantaj competitiv pe care-l ai, cel mai mic plus, să poți să ți-l conservi în perioada asta”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii