Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Mihai Humă – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Mihai Humă Avere: 24-26 de milioane de euro Varsta: 54 de ani Resedinta: Galați Domeniu/Companie: Construcții, panificație, comerț  

Mihai Humă este coproprietar al societăţii gălăţene de construcţii Arcada Company, alături de Spiru Mantu, deţinând fiecare câte 50% din participaţii. Acţiunile familiei Humă se împart între Mihai – 44% şi soţia lui, Cornelia – 6%. Omul de afaceri gălăţean se numără printre miliardarii pasionaţi de sport. Ceea ce nu este chiar de mirare, dacă ne gândim că este partener de afaceri cu Spiru Mantu, şi el un pasionat de mişcare. Humă iubeşte însă tenisul. Şi aşa cum prietenul şi partenerul său de afaceri Spiru Mantu organizează şi susţine financiar Cupa Arcada la volei, el s-a implicat moral şi mai ales financiar în organizarea unor turnee de tenis (tot sub brandul companiei!) – cu numele Cupa Arcada – derulate sub auspiciile şi reglementările Federaţiei Române de Tenis. O competiţie la a cărei ediţie 2010 au participat aproximativ 140 de concurenţi, printre care şi finanţatorul, Mihai Humă.

Acesta este însă greu de găsit la birourile din sediul central al companiei din Galaţi, pentru că stă mai mult la Bucureşti – unde cei doi oameni de afaceri şi‑au cumpărat în 2008 câte un apartament într-un bloc nou construit, foarte aproape de centrul oraşului. „Iar când nu este nici la birou, şi nici la Bucureşti, îl găsiţi pe teren. Acum cred că este la podul de la Cernavodă“, explică Spiru Mantu mai în glumă, mai în serios, absenţa „de la serviciu“ a colegului său.Iar prezenţa pe teren a omului de afaceri gălăţean este cu atât mai importantă cu cât industria se loveşte de provocări serioase. „Acum sunt blocate la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi la Curtea de Apel Bucureşti lucrări în valoare de circa 6 miliarde de euro“, spune Spiru Mantu. Supărare uşor de înţeles, dacă ne gândim la faptul că între contractele blocate de Consiliu este şi unul dintre cele câştigate de Arcada.

La finele anului 2010, Spiru Mantu şi Mihai Humă, în asociere cu SC Isaft, SC ISPCF şi SC Edilconst, câştigau contractul „Dezvoltarea capacităţii feroviare în sectorul fluvio-maritim al Portului Constanţa“ scos la licitaţie de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. O lucrare pentru care Arcada Company a licitat cerând un preţ de 13,3 milioane de euro şi oferind un termen de finalizare de 10 luni. O ofertă contestată însă de ceilalţi patru participanţi la licitaţie, şi la a cărei deblocare Mihai Humă – ca reprezentat oficial al Arcada Company în relaţia cu Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor – a avut mult de lucru.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii