Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Mihai Dugăeşescu şi familia

Avere: 30-32 milioane de euro Vârsta: 37 de ani Reşedinţa: Dolj Domeniu: Transporturi  

Afacerea de familie a soţilor Maria şi Mihai Dugăeşescu are, începând cu vara acestui an, un investitor strategic în acţionariat. Cei doi soţi, care locuiesc atât în Craiova cât şi în Germania, au vândut după aproape un an de negocieri pachetul majoritar (50% din acţiuni plus una) din principalul lor business, compania de transport Dumagas.

Fondul de private equity Bancroft a plătit, potrivit informaţiilor din piaţa de profil, între 10 şi 20 milioane de euro pentru a intra în acţionariatul celei mai mari companii de profil din Dolj. Firma din Craiova este unul dintre cei mai importanţi transportatori rutieri de marfă la nivel naţional.

Anul trecut, compania a avut afaceri de aproape 30 milioane de euro, în scădere cu aproximativ 25% faţă de anul precedent. Dumagas Transport are o flotă de peste 400 de camioane şi are două depozite, în Craiova şi Bucureşti. Printre clienţii Dumagas se numără Ikea, Tnuva, Ford România şi Butangas. Firma de transport efectuează lunar peste 7.000 de comenzi. La sfârşitul anului trecut, Dumagas Transport a fost primul transportator rutier de marfă de pe piaţa locală care a încheiat un contract cu Ford România.

O parte din banii obţinuţi în urma tranzacţiei vor fi reinvestiţi în dezvoltarea companiei. Dugăeşescu vizează extinderea în estul ţării, unde ar vrea să construiască spaţii logistice şi de depozitare. În continuare la conducerea companiei va rămâne Mihai Dugăeşescu. Până anul acesta, compania a investit aproximativ 20 de milioane de euro în logistica
din România.

Dumagas Transport este membră a grupului de firme Dumagas, fondat în anul 1996. Antreprenorul din Craiova este printre primii din România care a pus bazele unui grup cu activităţi pe piaţa de transport rutier de mărfuri. Familia Dugăeşescu controlează şi compania Dumatrucks, precum şi o serie de firme mai mici, în domenii precum îmbutelierea şi distribuţia de GPL (Dumagas GPL), brokeraj în asigurări (Asirex) şi construcţii şi întreţinere de drumuri (TID Oltenia).

În 2008, firma lui Mihai Dugăeşescu a finalizat un centru de depozitare la Craiova şi a ajuns astfel să deţină peste 20.000 de metri pătraţi de spaţii logistice. În acel an, afacerile companiei de transport rutier de mărfuri au stagnat la circa 39 milioane de euro (cu numai un procent mai mult faţă de 2007), pe o piaţă care se afla în scădere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii