FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Cu siguranță activăm într-o industrie care nu se oprește niciodată, pandemia a accelerat transformarea digitală la nivel global. Așadar suntem foarte ocupați și preocupați să ne ajutăm clienții cu care lucrăm să-și transforme afacerile și experiențele cu utilizatorii lor finali. E o provocare fascinantă și ne bucurăm că avem ocazia să contribuim semnificativ la această revoluție digitală.

În general în domeniul IT, aș spune că, fie vară, fie iarnă, sau situații neprevăzute, precum pandemia, la baza performanței se află evoluția, învățarea continuă, flexibilitatea și adaptabilitatea. Toți angajații Cognizant Softvision au posibilitatea să aleagă ce perioadă doresc pentru a-și petrece concediul. Noi credem foarte mult într-un echilibru între viața personală și cea profesională, de aceea i-am încurajat constant pe colegii noștri să se bucure în fiecare an de cel puțin un concediu. Majoritatea aleg perioada estivală – așadar, putem spune că a venit vacanța și e perioada din an în care majoritatea dintre noi ne încărcăm bateriile pentru a ne menține un stil de viață sănătos.

În plus, dintotdeauna am privit vacanțele ca pe experiențe transformaționale, care ne deconectează de rutinele și contextele noastre obișnuite și ne conectează la lumi și culturi noi, ne oferă acces la noi surse de inspirație și ne îmbogățesc la nivel individual. Din păcate, pandemia ne-a privat pe de-o parte de aceste experiențe minunate, de aceea ne încurajăm echipa să își ia o binemeritată vacanță anul acesta. Așadar, mai ales după un an lucrat în pandemie, este vremea și pentru vacanțe.

Certitudini și predictibilitate

Da, a fost o perioadă diferită din foarte multe perspective și cred că este un reper de inflexiune în istoria omenirii, dovedind că suntem capabili și adaptabili. Chiar dacă în jurul nostru există incertitudine, consider important să ne uităm la oportunități, să rămânem optimiști și să ne concentrăm pe lucrurilor pe care le putem controla. Certitudinea pentru mediul IT a fost nevoia acută de accelerare a transformării digitale la nivel global și apetitul crescut din partea tuturor sectoarelor de business pentru investiții în digitalizare. Am ales să ne concentrăm pe această certitudine în perioada pandemiei și suntem bucuroși să vedem rezultate excepționale de creștere cu un impact pozitiv pentru colegii și clienții noștri.

Mai mult, într-un mediu de lucru cu o abordare de management “agile” care, de altfel, a revoluționat industria software, ne-am obișnuit cu imprevizibilitatea. Deoarece suntem organizați în comunități tehnice și ne bazăm pe un model de “Pods” pentru livrarea de software, avem capacitatea de a ne adapta rapid la noile realități. Funcționam în acest model chiar înainte de pandemia globală.

Combinat cu talentul nostru și conceptul de delivery „Game of Pods”, Cognizant Softvision este o companie foarte pregătită pentru schimbare. Acest lucru ne poziționează favorabil în ansamblu în industria software-ului, permițându-ne să facilităm livrarea produselor software cu eficiență și rapiditate. Pandemia globală a accelerat transformarea digitală cu cel puțin 5-10 ani și, ca urmare, a accelerat și nevoia de a dezvolta instrumente și soluții cu aceeași viteză.

Îngrijorări

Cred că îngrijorările în industria IT, în general, sunt strâns legate de impredictibilitatea și evoluția globală a situației pandemice. De exemplu, companiile au adoptat sau planificat măsuri atât la nivel național cât și regional, ca urmare a acestor factori externi. Aceste măsuri influențează experiențele noastre și ale colegilor noștri. Sunt preocupat de integrarea noilor colegi, de sentimentul lor de apartenență la compania noastră, de modul în care gestionăm comunitățile noastre interne, de modul în care gestionăm și interacționăm în general. În perioada pandemiei totul s-a mutat în mediul virtual, am reușit să stăm foarte conectați în acest fel, poate chiar mai mult decât în trecut pentru că distanța nu mai era o problemă. Cu toate acestea, avem nevoie de un echilibru, avem nevoie de energie pozitivă generată de întâlniri și colaborare în persoană.

În același timp, rămâne de văzut care vor fi obiceiurile și tendințele nou create odată cu relaxarea măsurilor și restricțiilor asociate pandemiei, dacă IT-iștii vor prefera să lucreze în format hibrid, de acasă, sau de la birou. Consider că e important să fim incluzivi cu toate aceste comportamente. Noi oferim în continuare posibilitatea de lucru exclusiv de acasă, și lucrăm la implementarea noului concept de muncă în Hubs – prin care oferim oportunități de carieră de oriunde din România, cu posibilitatea de lucru de la birou, dintr-unul din cele cinci studio-uri din: București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara. În toate aceste studio-uri am investit semnificativ în ultimii 2 ani, adaptând continuu spațiile pentru a oferi o experiență de lucru unică și personalizată: una care este mai colaborativă și facilitează inovația și creativitatea colegilor noștri. Noile noastre spații vor ajuta să inspire ingineria produselor software la cel mai înalt nivel, oferind în același timp spații de relaxare, întâlniri cu colegii, colaboratorii și partenerii noștri de afaceri, totul într-un cadru informal și prietenos.

Așadar căutăm să transformăm și această provocare și îngrijorare într-o experiență transformațională, cred foarte mult în ambiție, perseverență, colaborare, parteneriat și evoluția prin adaptarea continuă. Aceste valori au caracterizat istoria Cognizant Softvision încă de la început.

Planuri de business

Rămânem concentrați asupra creșterii noastre. Există premise comerciale importante pe piața serviciilor software pentru a sprijini această creștere. Pentru 2021 anticipăm o creștere semnificativă pentru operațiunile noastre din România și suntem încrezători că aceasta va continua în 2022 și în anii următori. Este extrem de important pentru noi să oferim experiențe extraordinare colegilor noștri, și în același timp să livrăm calitate premium pentru produsele software pe care le construim pentru clienții noștri.

Mai concret, vedem evoluții semnificative în toate domeniile tehnice și pentru echipele noastre de profesioniști IT. Suntem experți în toate tehnologiile și avem o varietate de oportunități de carieră în toate comunitățile noastre: Full Stack Web Community, Enterprise .NET Community, Enterprise Coffee Community (Java), Big Data & Analytics Community, DevOps Community, Cloud Community, Mobile Community (iOS și Android) Mobile Cross-Platform Community, Artificial Intelligence Community, UX Community, Quality Engineering Community.

Din punct de vedere al parteneriatelor, lucrăm cu branduri de renume la nivel global, din industrii diverse precum healthcare, e-commerce, banking, insurance, retail, automotive etc, cu clienți Forbes top 500.

Vacanță în țară sau străinătate

Da, voi merge în concediu, mai ales după o perioadă atât de intensă în care am lucrat cu toții foarte mult. Încă nu am decis unde voi merge exact, însă am reușit de multe ori să planific ad-hoc vacanțe chiar reușite. Sunt foarte multe locuri frumoase de vizitat în România iar, pe de altă parte, relaxarea măsurilor din ultima perioadă mă încurajează să mă uit și spre destinații externe. Îmi plac mult destinațiile montane și ador să conduc, așa că, mă uit cu interes și acum spre zone de munte și orașe europene, ca escapade sau city breaks. În perioada următoare și până la final de an sunt tentat să ajung măcar la o cursă de Formula 1, cu atât mai mult cu cât Cognizant este “Title Partner” în acest sezon cu Aston Martin Cognizant Formula One ™ Team.