FacebookTwitterLinkedIn

“Primul ministru a declarat că anul acesta nu se vor crește taxele. Sunt absolut convinsă că așa va fi, indiferent ce se va întâmpla cu Guvernul”, spune Mihaela Mitroi, EY CESA South Cluster Tax & Law Leader EY România, care consideră că este o măsură adecvată având în vedere contextul actual. “Nu poți afecta mediul economic în acest an. Este încă multă suferință în economia românească”, a spus în cadrul evenimentului Forbes Power Breakfast Mihaela Mitroi..

De la anul însă, statul va trebui să se gândească la soluții noi, să facă rost de bani. În opinia executivului, creșterea TVA-ului iese din discuții, pentru că ar afecta consumul, dar în schimb, consideră că impozitul progresiv poate reprezenta o variantă bună pentru România. “Și nu neapărat din 2022, dar poate din 2023 ar putea să fie o soluție care aduce mai mulți bani la buget, un echilibru în economia țării”, punctează Mihaela Mitroi. Ea atrage atenția că impozitul progresiv nu este doar pentru angajați, ci poate să fie și pentru cei care lucrează în sistem de freelancing. “Și având în vedere că România a creat această clasă de mijloc se poate preta în 2022, în 2023, impozitul progresiv”, afirmă liderul EY.

Pe de altă parte, izbucnirea pandemiei a determinat și accelerarea fenomenului de work-from-anywhere, de la care s-a ajuns la noțiunea de nomazi digitali. Mihaela Mitroi susține că tânăra generație se va îndrepta clar spre asta și va pune o oarecare presiune pe angajatori. Astfel că și aici vor fi intervenții din punct de vedere fiscal, iar statul român va trebuie să gândească impozitarea. “În România există această inițiativă legislativă astfel încât să putem să atragem mai mulți nomazi digitali având în vedere beneficiile pe care o astfel de acțiune ar aduce-o pentru țară. (…) Fără discuții România ar trebui să atragă nomazii digitali pentru că știm bine cu toții ce succes avem cu privire la conexiunea la internet. Clar România are niște avantaje evidente”, mai spune ea.

De asemenea, rezidența/cetățenia prin investiții este un alt demers care Mihaela Mitroi consideră că va fi încurajat și după pandemie. Dacă până acum a deveni cetățean sau rezident fiscal într-un anumit stat presupunea costuri destul de ridicate, executivul este de părere că s-ar putea ieftini acest model.

În ceea ce privește impozitul pe dividend, la nivelul Uniunii Europene România are 5%. Procent atractiv de altfel, față de restul țărilor membre, cu excepția Ciprului unde impozitul pe dividende este 0. Așadar, executivul este de părere că nu ar trebui modificat acest impozit, mai ales că nu este cea mai importantă sursa de venituri pentru România. “Țara este atractivă din punct de vedere fiscal cu un impozit pe dividend de 5% și cu posibilitatea de ea crea holding-uri prin neimpozitare pe sistemul de legislație de holding”, subliniază aceasta.

Tot în ceea ce privește fiscalitatea românească, potrivit Mihaelei Mitroi, Uniunea Europeană are deja un plan până în 2025-2026, pe etape, prin care vrea să introducă tot felul de alte taxe. Spre exemplu, taxa pe tranzacție care se preconizează a fi implementată undeva prin 2023-2024. Sau comercializarea certificatelor de carbon.

Chiar la începutul anului Ministrul Muncii, Raluca Turcan, discuta de implementarea în 2022 a unui program pilot vis-a-vis de reducerea contribuțiilor sociale pentru o anumită industrie. Demers iarăși susținut de Mihaela Mitroi. “Cred că ar fi foarte bine dacă s-ar face acest test, ca să se vadă până la urmă care este impactul asupra veniturilor statului. Și ca atare mă aștept la o reducere a contribuțiilor sociale în 2022-2023”.

Mai mult decât atât, liderul EY consideră că și taxa pe moștenire și pe donații este o sursă care poate fi introdusă și în România.  Iar cu privire la taxa de solidaritate, aceasta afirmă că ar trebui să fie provizorie, tranzitorie și să aducă un echilibru. “Părerea mea este că va fi o taxă de solidaritate. Nu cred că se va introduce impozitul pe avere. Dar va fi o taxă într-adevăr provizorie”, conchide Mihaela Mitroi.