Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Mihaela Mitroi, EY CESA South Cluster Tax & Law Leader | EY România & Moldova Tax Partner: „Încurajez orice companie să se documenteze privind schemele de ajutor disponibile și să acceseze acele fonduri”

Cash-ul reprezintă un aspect foarte important în orice tip de business, și va rămâne astfel, însă ceea ce este prioritar în acest moment pentru multe companii, fie ele mari, fie ele mici, este să acceseze cu încredere schemele de ajutor oportune activității desfășurate.
Mihaela Mitroi EY Romania

Este una dintre concluziile Mihaelei Mitroi, EY CESA South Cluster Tax & Law Leader | EY România & Moldova Tax Partner, care în cadrul emisiunii reINVENTAREA României, a ținut să precizeze importanța accesării schemelor de susținere dedicate companiilor pentru a traversa mai facil această perioadă din „noul normal”.

„Spre deosebire de anul 2008 când pe piață nu prea exista cash, în acest moment el există, trebuie doar accesat, însă accesat într-un mod inteligent. Referitor la ajutoarele de stat, vă spuneam că toate statele lumii acordă astfel de beneficii pentru că este mai mult decât normal –  dacă nu susții acum economia, nu o să mai ai economie. Deci, este necesar ca orice firmă, oricât de mare sau mică ar fi ea, să fie susținută și sprijinită. Ca atare, există acum o serie de soluții și de aceea eu încurajez orice companie să se documenteze cu privire la schemele de ajutor disponibile la momentul actual și să încerce să acceseze acele fonduri pentru că multe dintre sume nu se restituie, în plus, ele te pot ajuta în prezent.”

Mihaela Mitroi a enumerat ca scheme benefice cea referitoare la investițiile peste un milion de euro, dar și cea cu privire la finanțarea pentru crearea unor noi locuri de muncă.

„Cele mai cunoscute scheme care se aplică pentru toată lumea sunt cele referitoare la investițiile peste un milion de euro. Ai putea spune că peste un milion de euro pare mult, dar nu e chiar așa, pentru că sunt companii care sunt interesate de astfel de investiții și, la o asemenea sumă investită poți să primești până la 50% ajutor de stat, ceea ce înseamnă 500.000 free, fără să-i mai dai înapoi. Sigur, restul de finanțare încerci să o găsești din alte surse, precum cele proprii, prin instituții bancare etc. Dar aceasta este o schemă bună și a devenit flexibilă, în acest moment deja se pot accesa banii mult mai rapid decât înainte”.

Un alt tip de schemă de finanțare foarte populară este cea destinată creării unor noi locuri de muncă și se aplică, în special în domeniul tehnologiei și informației, susține Mihaela Mitroi.  Potrivit acesteia, se finanțează doi ani de salariu pentru fiecare loc de muncă creat.

Întrebată în cadrul unei noi ediții a emisiunii reINVENTAREA României care au fost lecțiile cu care a venit acest lockdown, Mihaela Mitroi a specificat faptul că, la fel ca mulți antreprenori și angajați, și ea a muncit mult mai mult decât de obicei: „am lucrat câte 14 ore pe zi, pentru că atunci au apărut cele mai multe măsurii. (…) Ce am învățat din toată această poveste a lockdown-ului este că aspectul pozitiv este apreciat de toată lumea. Și chiar dacă înainte vorbeam despre faptul că trebuie să reducem din cheltuieli, acum consider că este nevoie de unele cheltuieli pentru a identifica zona înspre care ne îndreptăm, ca să știm ce să accesăm”.

Mihaelei Mitroi consideră deja că este timpul ca fiecare antreprenor să se pregătească pentru momentul în care va dori să atragă și investiții: „vom ajunge în situația în care pe lângă sprijinul oferit întreprinderilor mici și mijlocii, vom dori să atragem și investiții, și atunci trebuie să fim pregătiți, să fim competitivi și pentru acest tip de investiții venite din afară. Și aici trebuie să ne gândim cum putem să facem diferența în comparație cu ceilalți”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii