FacebookTwitterLinkedIn

Pandemia a reprezentat o rampă de lansare pentru BioNTech, având în vedere că de la înființare compania a acumulat pierderi de 425 de milioane de euro. De asemenea și listarea la Nasdaq în 2019 a contribuit la creșterea veniturilor companiei. Acțiunile au crescut cu aproape 650% din 2019, în timp ce valoarea de piața a companiei a depăsit-o pe cea a Deutsche Bank cotată la Dax.

MIG, care deținea aproape 6% din BioNTech după listare, a vândut aproape 11 milioane de acțiuni în lunile de după pandemie. Astfel, fondul de capital de risc a rămas cu o participație mai mică de 1%. În acest an, investitorii fondului de capital de risc vor primi dividende de aproape 340 milioane de euro, pe lângă suma de 260 de milioane de euro plătită în 2020. Per total, MIG va plăti dividende de 600 de milioane de euro investitorilor săi, în urma succesului vaccinului Covid-19.

Până în prezent, MIG a investit aproximativ 580 de milioane de euro în peste 40 de companii.

BioNTech și Pfizer au încheiat un parteneriat 50:50 în martie anul trecut pentru dezvoltarea vaccinului, însă BioNTech are un contract separat pentru furnizarea vaccinului în China. Deși BioNTech nu a dezvăluit încă la ce venituri se așteaptă din vânzarea vaccinului Covid-19, Pfizer estimează vânzări de 15 miliarde de dolari anul acesta și un profit de aproximativ 4 miliarde de dolari, potrivit FT.