FacebookTwitterLinkedIn

Companiile vor putea de azi să-și conecteze serviciile Microsoft Azure precum Analytics sau AI, la serviciile Oracle Cloud, precum Baza de Date Autonome. Prin facilitarea operațiunilor între cele două tipuri de pachete și posibilitatea de a finaliza o parte din volumul de muncă în cadrul Azure și o altă parte din același volum de muncă în cadrul Oracle Cloud, parteneriatul anunțat ieri seară în California va oferi tot ce e mai bun din cele două tipuri de servicii cloud precum și o experiență optimizată de înaltă performanță.

Conectarea platformelor Azure și Oracle Cloud prin intermediul unei rețele și interfețe de acces interoperabilă va face posibilă migrarea dintr-o platformă în alta, fără efort. Prin acest parteneriat, cele două servicii de cloud vor putea fi conectate în mod direct, rapid și securizat, clienții păstrându-și în același timp beneficiile anterioare aduse de aceste platforme precum și suportul tehnic pe care cele două companii îl oferă.

Citește și: Topul angajatorilor care oferă cele mai bune salarii și oportunități de dezvoltare profesională

Clienții vor putea beneficia pe lângă serviciile oferite de aplicațiile Oracle prin intermediul Oracle Cloud sau cele ale Microsoft prin intermediul Microsoft Azure. Clienții celor două companii vor avea noi scenarii de lucru precum utilizarea suitei de programe Oracle E-Business sau Oracle JD Edwards în Azure. Astfel de scenarii de operare vor inova noi metode de lucru precum utilizarea Oracle E-Business sau Oracle JD Edwards în platforma Azure în oglindă cu Baza de Date Autonomă de la Oracle, care va putea fi operată în infrastructura Exadata din Oracle Cloud.

Ca urmare a acestui parteneriat extins, cele două companii oferă de astăzi un nou set de facilități: Conectarea la Azure și Oracle Cloud fără probleme, permițând clienților să-și extindă centrele de date locale pentru ambele platforme cloud. Această interconectare directă este disponibilă începând de astăzi în Ashburn (America de Nord) și Azure Coasta de Est a SUA, cu intenția de a fi extinsă și alte regiuni.