Cautare




, Staff

Tech |
|

Microsoft România investește 1 milion de dolari în programul Alt Viitor, care își propune să dezvolte competențe digitale pentru peste 11.000 de elevi

Microsoft România lansează programul Alt Viitor prin care va sprijini dezvoltarea de competențe digitale pentru peste 11.000 de elevi.
Gabriela Matei

Proiectul va crește nivelul de conștientizare în ceea ce privește noile tehnologii în rândul a peste 160.000 de copii și va desfășura formări de specialitate pentru peste 4.500 de profesori din întreaga țară.

”Alt Viitor” este un proiect educațional finanțat de Microsoft România cu 1 milion de dolari și care va fi dezvoltat și derulat pe perioada a doi ani de un consorțiu de organizații nonprofit din România format din: Coder Dojo București & Școala de Valori, Asociatia E Civis, Fundația EOS,  Asociația Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step. Programul își propune să dezvolte competențele digitale ale elevilor din România și să le ofere acestora instrumentele esențiale pentru dezvoltarea lor viitoare.

Experții preconizează că 90% din întreaga populație a globului va fi conectată la internet în următorii 10 ani. Digitalizarea are un impact puternic pe piața muncii, la nivelul competențelor de care este și va fi nevoie în economie și în societate, în condițiile în care 90% dintre locurile de muncă de astăzi necesită deja un nivel de bază al abilităților digitale.

Conform Raportului ”Future of Jobs” al Forumului Economic Mondial, abilitățile de care va fi nevoie pentru a fi competitiv în contextul celei de-a patra revoluții industriale au cunoscut modificări esențiale, iar în top trei se situează: rezolvarea de probleme complexe, gândirea critică (analitică) și creativitatea. Dezvoltarea de competențe digitale prin predarea de ore de programare în școli le dezvoltă copiilor tocmai aceste trei abilități necesare pentru viitorul lor.

Programul ”Alt Viitor” va susține dezvoltarea de competențe digitale, prin activități de programare, pentru peste 11.000 de elevi care vor fi direct implicați în proiectele desfășurate de ONG-urile partenere.

”Alt Viitor” aduce sub același concept patru asociații care au construit proiecte durabile în sistemul educațional din România. În cadrul programului, fiecare organizație își va pune în valoare expertiza și va aborda problema din perspectiva proprie, toate acțiunile prevăzute armonizându-se și completându-se în vedere realizării obiectivului comun, acela de a dezvolta competențele digitale și de a pregăti tânăra generație astfel încât să își poată construi un alt viitor, unul productiv și sustenabil.

”Aproape în fiecare zi asist la evoluții spectaculoase ale tehnologiei. Din interiorul industriei, nevoia de a ne pregăti copiii pentru un viitor în care tehnologia este centrală, se vede pregnant. Ca părinte, știu că o construcție solidă în educația copiilor începe devreme. Pe baza unei școli de matematică puternice construite cu niște zeci de ani în urmă, prezentul României este integrat într-un cadru general european în ceea ce privește competitivitatea populației active, ceea ce explică și prezența atâtor firme de tehnologie care au adevărate hub-uri și care contribuie astfel în mod semnificativ la PIB-ul României. Este momentul să ne implicăm din nou cu toții, să remodelăm educația, pentru a putea păstra o astfel de realitate și în viitor”, a spus  Gabriela Matei, CEO Microsoft România.

Citește și Gabriela Matei– Locul 29 în Top 50 cele mai influente, ediția 2018

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii