FacebookTwitterLinkedIn

„Windows 10 marchează începutul unei noi ere în materie de personal computing într-o lume bazată pe cloud și mobilitate. Ambiția noastră este ca cei 1.5 miliarde de utilizatori Windows să se îndrăgostească de Windows 10, iar cei care nu utilizează în prezent Windows, să îl încerce cu această ocazie”, a declarat Satya Nadella, CEO, Microsoft.

Windows 10 va rula pe o gamă foarte variată de dispozitive – de la senzori de dimensiuni mici, parte din Internet of Things, la servere aflate în centre de date globale, a mai anunțat compania.

„Aplicațiile universale Office pentru Windows 10 oferă o experiență touch-first pe orice dispozitiv. Noi versiuni Word, Excel, PowerPoint, OneNote și Outlook sunt construite de la zero pentru a rula pe Windows, adaptate mediilor tactile, oferind aceeași experiență Office pe care utilizatorii o cunosc și o apreciază. Cu funcționalități familiare, utilizatorii pot crea și edita documente Word cu ușurință. Noi funcționalități permit utilizatorilor să adnoteze slide-uri în timp real în PowerPoint, iar noile controale tactile din Excel permit utilizatorilor să creeze și să actualizeze fișiere cu ușurință, fără tastatură sau mouse”, transmite Microsoft.

Următoarea versiune a suitei desktop Office este în curs de dezvoltare.

Windows 10 vine cu noul browser Microsoft, cunoscut sub numele de cod “Project Spartan”.

Printre funcționalitățile browser-ului se numără posibilitatea de a adnota direct pe pagina web fie cu ajutorul tastaturii, fie cu a stylus-ului și de a transmite informația prietenilor; un reading view lipsit de elemente ce pot distrage atenția, ce arată articolul într-un layout simplificat. Toate acestea vin cu un design nou, construit special pentru Windows 10.

Compania americană a mai anunățat că asistentul digital Cortana, care învață preferințele individuale ale utilizatorului, introdus anul trecut pentru Windows Phone, va fi acum disponibil și pe PC-uri și tablete Windows 10.