FacebookTwitterLinkedIn

„Astăzi urăm bun venit diviziei Nokia Devices and Services în familia noastră. Capabilitățile și activele din zona de mobilitate pe care această tranzacție le aduce vor avansa transformarea noastră. Împreună cu partenerii noștri, rămânem concentrați pe accelerarea inovațiilor în această lume bazată pe mobilitate și cloud”, a declarat Satya Nadella, CEO al Microsoft.

Stephen Elop, fost Președinte și CEO Nokia, va raporta către Satya Nadella din rolul de Vicepreședinte Executiv al Microsoft Devices Group, din care va conduce un business extins de device-uri ce include smartphone-urile și tabletele Lumia, telefoanele mobile Nokia, Xbox, Surface și Perceptive Pixel (PPI), precum și accesorii pentru aceste produse.

Valoarea acestei tranzacții este de 7,5 miliarde de dolari și include şi un portofoliu substanţial de brevete de invenţie. Iari în urma acestei preluări, aproximatv 30.000 de angajaţi ai Nokia vor fi transferaţi la Microsoft.

Conform IDC, în cel de-al patrulea trimestru al anului 2013 Windows Phone și-a întărit poziția între primele trei sisteme de operare pentru smartphone-uri și a fost platforma cu cea mai rapidă creștere în această categorie, cu un avans anual de 91% . Mai mult, cu divizia de telefoane mobile Nokia, Microsoft va adresa piața de device-uri mobile accesibile – o oportunitate de 50 de miliarde de dolari anual – și va oferi prima experiență de mobilitate următorului miliard de utilizatori, în timp ce va expune serviciile Microsoft noilor clienți din întreaga lume, a mai anunțat compania.