FacebookTwitterLinkedIn

Unul dintre cei care ar putea să îl înlocuiască pe Bill Gates este  John Thompson, unul dintre directorii Microsoft, notează Bloomberg.

Thompson lucrează în IT de peste 20 de ani, iar primul său job a fost în cadrul IBM.

Satya Nadella  este considerat unul dintre favoriti pentru preluarea funcției de CEO după plecarea lui Steve Ballmer, care a anunțat în luna august că se va retrage în acest an.

Aceste schimbari la nivel de conducere au loc într-un moment de crucial pentru  Microsoft, având în vedere că grupul trece printr-o perioada de schibare a strategiei de producție, orientândușe în special către producția de hardware și servicii online, două zone în care compania nu a reușit să țină pasul cu noile trenduri.

Anul trecut, Ballmer a reorganizat conducerea Microsoft şi a convenit preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia într-o tranzacţie de 7,2 miliarde de dolari.

De-a lungul timplului compania a avut doar doi directori Bill Gates şi Steve Ballmer.

Nadella lucrează la Microsoft din 1992, iar ca președinte al diviziei de servere a crescut veniturile companiei cu 20,3 miliarde de dolari, în anul fiscal încheiat în iunie, față de 16,6 miliarde de dolari, cât înregistra compania în anul anterior.