Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Microsoft: Hackerii din Rusia, China și Iran vizează alegerile prezidențiale din SUA 2020

Hackerii cu legături în Rusia, China și Iran încearcă să spioneze persoanele și grupurile implicate în alegerile prezidențiale din SUA 2020, spune Microsoft. Trump și Biden sunt vizați de aceștia.
hackeri

Microsoft mai spune și că sunt aceiași hackeri care au atacat campania democratică din 2016. În plus, compania tehnologică susține: „Este clar că grupurile de activitate străine și-au intensificat eforturile” de a viza alegerile de anul acesta.

Atât campaniile președintelui Donald Trump, cât și ale democratului Joe Biden sunt în vizorul atacatorilor cibernetici. Hackerii ruși din grupul Strontium au vizat peste 200 de organizații, dintre care multe sunt legate de partidele politice americane – atât republicani, cât și democrați. Aceiași atacatori cibernetici au vizat și partidele politice britanice, a spus Microsoft, fără a specifica care dintre ele.

Strontium este, de asemenea, cunoscut sub numele de Fancy Bear, o unitate de atac cibernetic, ce se presupune că ar fi afiliată serviciilor de informații militare rusești, GRU.

„Similar cu ceea ce am observat în 2016, Strontium lansează campanii pentru a aduna datele de logare ale oamenilor sau pentru a le compromite conturile, probabil pentru a ajuta la colectarea informațiilor sau la operațiuni de întrerupere”, a declarat Tom Burt, vicepreședinte Microsoft, responsabil cu securitatea clienților, potrivit BBC.

Compania a mai precizat că hackerii chinezi au lansat atacuri împotriva persoanelor implicate în campania lui Biden, în timp ce hackerii iranieni au continuat eforturile vizând persoanele asociate campaniei Trump. Majoritatea atacurilor cibernetice nu au avut succes, potrivit Microsoft, iar atacurile nu au fost lansate asupra grupurilor care gestionează sistemele de vot.

“Ceea ce am văzut este în concordanță cu modelele de atac anterioare care vizează nu numai candidații și personalul din campanie, ci și pe cei pe care îi consultă pe probleme cheie”, a spus Burt. „Aceste activități evidențiază necesitatea ca oamenii și organizațiile implicate în procesul politic să profite de instrumentele de securitate gratuite și la prețuri reduse pentru a se proteja pe măsură ce ne apropiem de ziua alegerilor”.

Totodată, Microsoft a raportat că grupurile chineze au lansat atacuri asupra conturilor de e-mail ale persoanelor afiliate campaniei Biden, dar și asupra celor care anterior au fost asociați cu administrația Trump. Se spune că „indivizii proeminenți” din comunitatea afacerilor internaționale, instituțiile academice și organizațiile politice ar fi fost vizați de grupul chinez de hacking, cunoscut sub numele de Zirconium.

Grupul iranian cunoscut sub numele de Fosfor a căutat fără succes să acceseze conturile oficialilor de la Casa Albă și ale personalului de campanie al lui Trump în perioada mai – iunie a acestui an. Microsoft nu a putut determina obiectivele hackerilor ruși, chinezi și iranieni.

De asemenea și Google a declarat în iunie că a detectat încercări similare de ciber-hack din partea Chinei și Iranului.

„Suntem o țintă mare, așa că nu este surprinzător să vedem activități dăunătoare îndreptate către campanie sau personalul nostru”, a declarat secretarul de presă adjunct al campaniei Trump, Thea McDonald.

Un oficial al campaniei Biden punctează: „Știam de la începutul campaniei că vom fi supuși unor astfel de atacuri și suntem pregătiți pentru ele”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii