Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Microsoft Envision Forum 2019: România, într-o zonă de dezvoltare accelerată foarte bună în ceea ce privește transformarea digitală

Cea de-a VII-a ediție a evenimentului anual de business și tehnologie Microsoft Envision Forum a reunit experți în tehnologie și inovație, în fața unei audiențe de peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri.
transformare digitala

 

Gerd Leonhard, futurist și autor, Raymond Campbell, fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont,  antreprenor, au discutat despre principalele tendințe, provocări, dar și oportunități prezente în zona transformării digitale.

“Din punct de vedere disponibilitate, readiness, adopție suntem într-o zonă de dezvoltare accelerată foarte bună. Vedem din ce in ce mai mult potențial de a fructifica avantajele tehnologiei. Practic, am depășit momentul în care mai mulți executivi spuneau ‘’nu e cazul’’,  ‘’nu acum’’. 9 din 10 executivi consideră că transformarea digitală este cea care îi va ajuta să își dezvolte businessul; 5 din 10 oameni văd mai degrabă aspectele pozitive ale inteligenței artificiale și ale încorporării capabilităților de AI în procesele de afaceri, independent de industrie”, a spus Violeta Luca, General Manager, Microsoft România.

Un studiu făcut recent de Microsoft România  împreună cu IDC, pe un eșantion reprezentativ de companii din țară, arată că 81% dintre oameni spun că este important să obțină o îmbunătățire a eficiențelor în cadrul companiei și în subsetul de întrebări este o indicație clară către nevoia de automatizare care proiectează o îmbunătățire a productivității cu 81%.

“Cred că avem o bogăție în ceea ce privește cunoștințele și numărul de oameni pregătiți și simt nevoia să transmit tuturor să iasă din zona de ‘’nu avem’’,  ‘’nu putem’’,  ‘’suntem prea mici și prea în spate’’ și să ne concentrăm pe ce putem face și cum putem aborda piețe mai multe,  cum putem exporta valoare din România. Cum spuneam, cred sincer că suntem într-un moment foarte bun în ceea ce privește dezvoltarea de soluții și produse, scalate ulterior pe industrii și avem potențial să dublăm – poate chiar să triplăm –  soluțiile dezvoltate în România și care ulterior să fie preluate la nivel global’’, a mai spus Violeta Luca.

Philippe Rogge, Președintele Microsoft CEE, a explicat modul în care AI redefinește transformarea digitală, pentru ca organizațiile să beneficieze de întreg potențialul pe care tehnologia îl oferă. În contextul în care tehnologia transformă fundamental felul în care organizațiile se dezvoltă și își consolidează strategiile de business, 76% dintre executivii din România consideră că AI schimbă modul în care se vor desfășura afacerile în următorii cinci ani. De asemenea, majoritatea companiilor care au avut o evoluție pozitivă simt o nevoie accelerată de a implementa strategii bazate pe AI pentru a-și spori dezvoltarea afacerilor, conform CEO Survey, realizat de PwC în 2019 și menționat de președintele Microsoft CEE la Microsoft Envision Forum.

Raymond Campbell, Fondator și CEO al Phulukisa Health Solution, care a revoluționat accesul la servicii medicale în Africa de Sud printr-o soluție mobilă de diagnosticare, conectată la platforma Microsoft Cloud, oferă drept exemplu această soluție de succes pentru a arăta puterea pe care tehnologia o are atunci când se află în mâini calificate. Soluția inteligentă Phulukisa, care folosește platforma cloud de la Microsoft, permite diagnosticarea mai rapidă și reducerea timpului în care pacienții pot primi tratament, favorizând medicina de tip preventiv și accesul la servicii de sănătate rapide, inclusiv în zone izolate.

Geanina Moraru, VP Product Legal, UiPath a vorbit despre evoluția companiei de la un startup de tehnologie, la unicornul IT românesc și modul în care UiPath a făcut față celor mai actuale provocări ale transformării digitale.

Gerd Leonhard a subliniat impactul pe care dezvoltarea și extinderea tehnologiei îl au la nivelul climatului social. El a oferit explicații pe marginea digitalizării și cum aceasta are un rol major în evoluția umanității, în nevoia acerbă de a dezvolta competențele digitale în rândul oamenilor și în relația om-mașină.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii