Cautare
, Contributor

IT |
|

Microsoft cumpără ZeniMax, proprietarul Doom, pentru 7,5 miliarde de dolari

Microsoft va achiziționa ZeniMax Media, creatorul unor jocuri de succes precum Fallout și Doom reboot, pentru 7,5 miliarde de dolari în numerar, consolidându-și astfel oferta de jocuri video Xbox.  
 aboneaza-te
Microsoft headquarter

ZeniMax este compania mamă a Bethesda Softworks care a dezvoltat, de asemenea, titluri de succes precum The Elder Scrolls, Wolfenstein și Dishonored. Societatea a fost evaluată la 2,5 miliarde de dolari în mai 2016 și a strâns peste 600 de milioane de dolari de la investitori, potrivit datelor PitchBook, relatează Reuters.

Microsoft, care va deține 23 de echipe creative după achiziție, a declarat că intenționează să aducă viitoarele jocuri ale Bethesda în serviciul său lunar de abonament Xbox Game Pass când va fi lansat pe Xbox sau PC.

Acordul vine la mai mult de o săptămână după licitarea eșuată a Microsoft de a achiziționa activele aplicației video TikTok din SUA. Acesta a  încheiat un parteneriat cu Oracle și Walmart, mai degrabă decât o vânzare totală.

Structura și conducerea Bethesda vor rămâne la fel, au anunțat reprezentanții Microsoft.

Tranzacția se va încheia în a doua jumătate a anului fiscal 2021 și va avea un impact minim asupra veniturilor operaționale ajustate în anii fiscali 2021 și 2022.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii