Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Microsoft cumpără firma de inteligență artificială Nuance Communications. Tranzacție în valoare de 16 miliarde de dolari 

Microsoft a anunțat că va cumpăra Nuance Communications, companie de inteligență artificială și de tehnologie a vorbirii.  
Locul 3 este deținut de Microsoft, cu o valoare de 75,2 mld. dolari.

Valoarea tranzacției este estimată la 16 miliarde de dolari în numerar, potrivit Reuters.

Nuance oferă partea de inteligență artificială pentru livrarea serviciilor de îngrijire a sănătății”, a declarat directorul general al Microsoft, Satya Nadella, adăugând că ”Inteligența artificială este cea mai importantă prioritate, iar îngrijirea sănătății este cea mai urgentă aplicație”. 

Oferta Microsoft, de 56 de dolari pe acțiune, este cu 22,86% mai mare față de cotația consemnată de titlurile Nuance la închiderea tranzacțiilor de vineri.

În 2019, cele două companii au format un parteneriat pentru a automatiza activități administrative. Nuance este cunoscută pentru lansarea sistemului de asistență Siri al Apple. Compania are operațiuni în 28 de țări și a înregistrat venituri de 1,5 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2020.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii