Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Bunuri de consum |
|

Microferma OgradaVerde.ro, afaceri de 300.000 de euro în 2020

Ograda Verde, microfermă ce comercializează online carne de pui, curcan și produse derivate de la animale hrănite 100% natural, a raportat în 2020 o creștere de 27% a cifrei de afaceri față de anul precedent, pe fondul contextului pandemic ce a favorizat segmentul de e-commerce.
Victor Camarasoiu_fondator_OgradaVerde_2

Reprezentanții microfermei au precizat că în primul trimestru din 2021, cifra de afaceri a fost de 95.000 de euro, continuând trendul ascendent din 2020.

Dinamica pozitivă a vânzărilor online generate de microferma situată în Breaza, județul Prahova, a fost influențată parțial de contextul pandemic ce a favorizat segmentul de e-commerce și de extinderea portofoliului de produse, către zone complementare, explică Victor Cămărășoiu, fondator Ograda Verde.

„Clienții noștri sunt persoane preocupate de un stil de viață sănătos, în marea lor majoritate părinți, care evită produsele procesate și cu o proveniență nesigură. Trasabilitatea produselor noastre, gustul ca de gospodărie, dar mai ales procesul lent de creștere axat pe hrană 100% naturală  reprezintă argumente în vânzare, atrăgând de asemenea un grad mare de recurență. Diversificarea portofoliului, urmând aceleași principii, a venit natural, mai ales pe fondul creșterii interesului pentru un stil de viață sănătos, în contextul pandemiei”.

Dacă în 2019 valoarea coșului mediu de cumpărături era de 220 de lei, în primele două trimestre din 2020 a crescut la 270 de lei pe fondul contextului pandemic, iar odată cu introducerea de noi produse în portofoliu, în toamna anului trecut, media a crescut la 340 de lei, a mai punctat Victor Cămărășoiu.

Portofoliul de produse comercializate pe ogradaverde.ro conține 16 produse proprii și aproximativ 250 de produse de la parteneri, producători locali care folosesc ingrediente și materie primă 100% naturale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii