Cautare
, Contributor

Auto |
|

Michelin va renunța la 2.300 de locuri de muncă în trei ani

Producătorul francez de anvelope Michelin a anunțat miercuri că va renunța la aproximativ 2.300 de locuri de muncă pe parcursul a trei ani, ca parte a unui nou plan de restructurare.  
Michelin

Compania a adăugat totodată că măsura nu ar presupune disponibilizări și nici închiderea uzinei, transmite Reuters.

Reducerile de locuri de muncă echivalează cu aproape 2% din forța de muncă globală. Pandemia COVID-19 a lovit industria auto, care se lupta deja cu trecerea la vehiculele electrice de la mașinile diesel și benzină.

„Planul face parte dintr-o abordare largă de dialog social și se va baza pe negocierea unui acord-cadru de trei ani care nu va presupune disponibilizări și nici închiderea uzinei”, au declarat reprezentanții grupului.

Michelin a declarat că măsurile vor afecta până la 1.100 de posturi în birouri și 1.200 de locuri în fabrici, subliniind că aproape 60% din reducerile de locuri de muncă se vor baza pe scheme voluntare de pensionare anticipată.

Compania, care are peste 127.000 de angajați în întreaga lume, a declarat, de asemenea, că și-a menținut angajamentul de a localiza „întreprinderi cu valoare adăugată ridicată în Franța”, spunând că „strategia sa ambițioasă de adoptare a soluțiilor de hidrogen” ilustează acest lucru.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii