Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lifestyle |
|

Michael Jordan – cum și-a făcut averea cel mai mare baschetbalist din NBA

Michael Jordan este considerat cel mai mare jucător din NBA din toate timpurile. Este, de asemenea, cel mai bogat sportiv retras din activitate. Averea sa este estimată la 2,1 miliarde de dolari.
 aboneaza-te
Michael Jordan

Michael Jordan este primul sportiv din lume care a devenit miliardar. În 2015, primea numai de la Nike redevențe în valoare de 100 de milioane de dolari pentru brandul de încălțăminte Air Jordan. Pe parcursul carierei din NBA, a primit un salariu total de 90 de milioane de dolari, dintre 63 de milioane le-a încasat în ultimele două sezoane în care a jucat la Chicago Bulls. Potrivit Forbes, Jordan are acum o avere de 2,1 miliarde de dolari.

În 2010, a cumpărat clubul Charlotte Hornets pentru 175 de milioane de dolari și, în 2014, când valoarea francizei NBA a crescut, a devenit oficial miliardar. Echipa valorează acum mai mult de 1,5 miliarde de dolari și Jordan deține 97% din acțiuni. Tot publicația Forbes estimează că Jordan câștigă anual aproximativ 145 de milioane de dolari. Pe lângă colaborările cu Nike și alte branduri, Jordan deține și câteva restaurante în Florida, Connecticut, Washington și Chicago. Este inclusiv proprietarul unei reprezentanțe auto Nissan. Iar în 2019, când mulți milionari au pierdut bani, averea lui Jordan a crescut cu vreo 300 de milioane de dolari.

Aceste sume de bani fabuloase, la care oamenii normali nici nu îndrăznesc să viseze, îi permit lui Jordan să aibă o viață extravagantă. Are un avion privat, pictat în albastru, al cărui număr de înmatriculare este format din numărul tricoului de baschetbalist (23) și numărul titlurilor (6) pe care le-a obținut. În 2012, a cheltuit 12,8 milioane de dolari pentru a-și construi casa visurilor sale în Florida. Mai deține o proprietate în valoare de 2,8 milioane de dolari în Charlotte.

Jordan a făcut și mai multe acte de caritate de-a lungul timpului. A donat milioane de dolari la 23 de organizații din Chicago care se ocupă de copiii nevoiași. În 2018, a donat 2 milioane de dolari pentru a sprijini eforturile de revenire după uraganul Florence. În 2017, a pus deoparte 7 milioane de dolari pentru a deschide două clinici medicale în Charlotte.

Jordan are trei copii din prima căsătorie cu Juanita Vanoy. Cuplul s-a căsătorit în 1989 și a divorțat în 2006. În 2013, s-a căsătorit cu Yvette Prieto cu care două fetițe gemene.

Michael Jordan a câștigat șase campionate alături de Chicago Bulls în NBA , iar în 2016 Barack Obama i-a oferit „Presidential Medal of Freedom”.

Foto: Profimedia

Sursă: www.businessinsider.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii