În urma finalizării tranzacţiei, Michael Dell, care deţine aproximativ 14% din acţiunile ordinare Dell, va rămâne la conducerea companiei ca Preşedinte şi CEO şi va păstra o participaţie semnificativă, contribuind cu acţiunile sale la noua companie, precum şi printr-o investiţie suplimentară substanţială în numerar. Sediul central al Dell va rămâne în Round Rock, Texas.
Fondatorul Dell a confirmat printr-un comunicat, că va achizționa compania în parteneriat cu fondul global de investiţii Silver Lake, specializat în domeniul tehnologiei. Cumpărătorii vor achiziţiona în numerar toate acţiunile Dell aflate în circulaţie şi care nu sunt deţinute de Michael Dell şi anumiţi alţi membri ai managementului. Michael Dell consider că această tranzacţie va deschide un nou capitol pentru Dell, pentru clienţii companiei şi pentru membrii echipei.
“Putem livra acţionarilor valoare imediată, în timp ce continuăm execuţia strategiei noastre pe termen lung şi ne concentrăm asupra livrării de soluţii de top către clienţii noştri, ca întreprindere privată. Dell a realizat un progres semnificativ în executarea acestei strategii în ultimii patru ani, dar ştim că va mai necesita timp, investiţii şi răbdare şi consider că eforturile noastre vor fi susţinute mai bine prin parteneriatul Silver Lake în realizarea viziunii noastre comune. M-am angajat în acest demers şi am investit o sumă substanţială din capitalul propriu, împreună cu Silver Lake, un investitor global cu o reputaţie excelentă. Ne angajăm să livrăm o experienţă a consumatorului fără egal şi suntem încântaţi să mergem înainte pe această cale”, a spus Dell.
Consiliul de Administraţie al Dell, acţionând la recomandarea unei comisii speciale formate din directori independenţi, a aprobat în unanimitate un acord de fuziune, conform căruia Michael Dell şi Silver Lake Partners vor achiziţiona Dell, care va deveni companie privată sub rezerva unui număr de condiţii, inclusiv votul acţionarilor neafiliaţi. Michael Dell s-a retras din toate discuţiile Consiliului şi din votul Consiliului privind tranzacţia.
Acordul de fuziune asigură o aşa-numită perioadă “go-shop”, în care Comisia Specială – cu asistenţa Evercore Partners – va solicita, primi şi evalua şi va putea participa în negocieri cu părţi terţe care oferă propuneri alternative. Perioada iniţială “go-shop” este de 45 de zile. După încheierea acestei perioade, Comisia Specială va putea să continue discuţiile şi să încheie sau să recomande o tranzacţie cu orice persoană sau grup care a înaintat o propunere care se califică în perioada de 45 de zile. Pentru un ofertant care înaintează o propunere ce se califică în perioada iniţială “go-shop”, taxa de denunţare este de 180 de milioane de dolari (sub 1%). Pentru un ofertant concurent care nu s-a calificat în perioada iniţială, taxă de denunţare este de 450 milioane de dolari.