Cautare
, Staff

Industrie |
|

MHS Truck & Bus a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu Roman SA pentru a produce, la Brașov, camioane militare

MHS Truck & Bus, importatorul şi partenerul de service al vehiculelor militare şi militarizate Rheinmetall MAN în România, deținut de omul de afaceri Michael Schmidt, a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane Roman pentru a produce, în România, platforme de transport auto multifuncționale, în funcție de necesitățile de echipare ale Armatei României.
rein1

 

Pentru integrarea industriei românești în programul de echipare a Armatei României cu vehicule militarizate, MHS Truck & Bus va colabora, pe lângă Roman Brașov, cu mai mulți furnizori locali.

Ne dorim să producem, la Brașov, un camion românesc la standarde nemțești. Mai mult, strategia noastră este ca, pe masură ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de transport auto să fie produse în România. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100% din necesarul de vehicule militarizate, exclusiv în țara noastră”, a spus Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus.

Parteneriatul germano-român pentru producerea autocamioanelor militare, autocisternelor, autofurgoanelor, autotractoarelor, remorcilor și semiremorcilor necesare dotării Armatei va contribui semnificativ la relansarea producției de platforme de transport militar și civil în România.

De asemenea, joint venture-ul va determina crearea a peste 1.000 de locuri de muncă în companiile românești, precum și înalt calificarea resursei umane implicate în programul de echipare a armatei.

MHS Truck & Bus si Roman SA intenționează să depună o ofertă în cadrul competiției anunțate de Ministerul român al Apărării Naționale pentru achiziția a aproximativ 3.300 de camioane și remorci, cu camioanele militare gama HX și camioanele comerciale militarizate TG.

Grupul MHS prin MHS Truck & Bus, reprezentând de peste 11 ani brandul MAN în România, a devenit începând din iunie unic importator şi partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN în România. Primul model importat este vehiculul militar 42M 6×6 BB din clasa HX.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii