Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

CORONAVIRUS |
|

MFE: Peste 332 de milioane de euro pentru primele 100 de spitale angajate în lupta anti-COVID

Ministerul Fondurilor Europene a semnat până în prezent primele 100 de contracte în valoare de 1,6 miliarde lei (332,48 milioane euro) prin care se finanțează achiziția de echipamente de protecție și aparatură medicală pentru dotarea spitalelor în vederea tratării persoanelor infectate cu COVID-19 sau pentru prevenirea răspândirii pandemiei.
medici covid
Înainte de lansarea acestui apel atât de necesar am organizat o amplă dezbatere publică la care am discutat timp de aproape 5 ore cu peste 80 de manageri de spitale și reprezentanți ai autorităților locale din întreaga țară. Concomitent, în premieră pentru Ministerul Fondurilor Europene, colegii care gestionează sistemul informatic MySMIS au oferit sprijin tehnic pentru a facilita accesul la finanțări“, a explicat ministrul Marcel Boloș.“Sănătatea reprezintă unul din principalele domenii de interes public reformate cu banii europeni. Astfel, în ultimul an au fost alocate 1,5 miliarde euro, dintre care 1,2 miliarde pentru dotarea spitalelor, 120 milioane drept stimulent pentru cadrele medicale, 123 milioane pentru programele de screening și prevenție și 60 milioane pentru spitalele modulare și ATI”, a continuat acesta.

Finanțările continuă și în viitoarea perioadă de programare (2021-2027), fiind alocată o sumă totală de 6 miliarde euro: 4,2 miliarde euro din Programul Operațional Sănătate, o premieră pentru România, și 1,85 miliarde euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii