Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

MFE lansează public modulul „Depunere Cerere de finanțare” în MySMIS

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) intenționează ca de luni, 28 martie, să lanseze public modulul pentru cererea de finanțare în cadrul aplicației pentru depunerea online a proiectelor europene, informează Agerpres.
online-300x198.jpg

„Versiunea 1.0 Beta a MySMIS funcționează din 1 martie 2016. Această versiune a fost în testare internă și testare publică. În perioada actuală se rețin cerințele justificate și se remediază bug-urile (nefuncționalitățile). Avem intenția ca în 28 martie să putem anunța ca fiind lansat public modulul de depunere a cererii de finanțare. În acest sens, sunt funcționale două module: un modul back-office — „Definire apel”, respectiv un modul front-office — „Depunere Cerere de finanțare”, au afirmat, pentru Agerpres, reprezentanții Ministerului.

Această aplicație IT a fost ela borată de MFE, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), pentru a facilita schimbul electronic de informații între beneficiari și autoritățile cu atribuții în gestionarea fondurilor europene structurale și de investiții.

Aura RăducuÎn data de 29 februarie, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a declarat că aplicația pentru depunerea online a proiectelor europene va fi funcțională din 19 martie și va avea opt module până în iunie.

Aura Răducu – Locul 14 în Top 50 cele mai influente, ediția 2016

„În perioada 8-18 martie, potențialii beneficiari pot intra în aplicație. Între timp am făcut o rețea foarte modernă de Help Desk, așa cum este și la Comisia Europeană, un fel de call center prin care, prin telefon sau email, să i se dea omului toate informațiile de care are nevoie și clarificările. La nivel regional și în fiecare județ facem un one-stop-shop și avem o echipă de 2-4 oameni care stau și asistă beneficiarii pentru că în marile proiecte pe care le-am avut în perioada anterioară beneficiarii nu au fost sprijiniți și informațiile pe care le-au primit uneori au fost distorsionate și nu din rea-voință. Vrem să evităm aceste nereguli. Sistemul informatic va fi funcțional după 18 martie, după această testare”, a spus Răducu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii