Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Uncategorized |
|

Mexic va aloca 1,659 miliarde de dolari pentru a cumpăra vaccinuri împotriva Covid-19

Secretarul Trezoreriei, Arturo Herrera, a detaliat calendarul livrărilor și al plăților pe care guvernul le va face pentru a obține vaccinul împotriva Covid-19.
vaccin covid-19

Secretarul Trezoreriei, Arturo Herrera, a declarat că guvernul va aloca 1.659 miliarde de dolari, echivalentul a peste 35 de miliarde de pesos, pentru a achiziționa vaccinuri împotriva Covid-19.

Potrivit programului de livrare prezentat de oficial, primele doze ar fi livrate în decembrie anul acesta, de către laboratoarele Pfizer și CanSino Biologics.

Mexic a semnat contracte cu 4 laboratoare pentru vaccinul Covid-19, ce va ajunge la peste 116 milioane de oameni. În 2020, guvernul mexican va plăti un avans de 321 milioane. În urmă cu câteva zile, Mexic a plătit deja un avans de aproape 160 de milioane de dolari pentru a participa la programul COVAX, condus de OMS.

Pe lângă integrarea acestei alianțe, care garantează vaccinurile pentru 20% din populație, guvernul va primi între 15,5 milioane și până la 34,4 milioane de doze de la Pfizer și a anunțat că negociază un alt acord cu gigantul chinez CanSino Biologics pentru a obține 35 de milioane de doze în plus, potrivit Forbes.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii