FacebookTwitterLinkedIn

Sumele brute plătite de Metropolitan Life către clienți anul trecut au fost în valoare de aproape 96,29 de milioane de lei, în creștere cu 7%, față de anul precedent, incluzând contractele ajunse la maturitate.

De asemenea, 89%din despăgubirile plătite în 2017 de asigurator  au fost pentru beneficii de protecție, mai precis de spitalizare și intervenții chirurgicale, iar 41% din sumele plătite către clienții au fost pentru  deces.

De exemplu, anul trecut, compania a achitat 500.000 de lei pentru o afecțiune gravă neurologică diagnosticată, 121.000 de lei pentru decesul din accident rutier, 66.300 de lei pentru decesul din îmbolnăvire, cauzat de o insuficiență hepatică. Alte exemple de daune achitate sunt: 57.000 de lei pentru o intervenție chirurgicală, spitalizare și invaliditate parțială permanentă ca urmare a unui accident rutier (asigurare pentru copii) și 46.500 de lei pentru o fractură, intervenție chirurgicală, spitalizare, convalescență și invaliditate parțială permanentă din accident.

În aceste condiții, Metropolitan Life a lansat asigurarea „Așa cum vrei tu”, care oferă acces la o gamă variată de beneficii de protecție, personalizate în funcție de profilul de risc al clientului, și care permite acumularea de resurse pentru viitor, printr-o componentă de investiție.

Asiguratorul a luat în calcul pentru extinderea portofoliului cu acest produs și rezultatele unui studiu pe care l-a realizat în august 2017. Studiul a cuprins un eșantion de 1.308 persoane cu vârsta cuprinsă 20 și 70 de ani. Potrivit acestui studiu, motivațiile de achiziție a unei asigurări de viață sunt legate de: protecția individuală și familială, protecția împotriva cheltuielilor neprevăzute, economisirea pentru perioada pensiei, dar și obținerea unui sentiment de liniște oferit de un plan de protecție pe termen lung.

„Acest produs este nu doar un instrument puternic de protecție, ci și o încurajare de a fi «designerii» propriei vieți, așa cum o dorim noi – o abordare prin care Metropolitan Life redefinește conceptul de protecție pe piața asigurărilor din România”, a declarat Carmina Dragomir, CEO al Metropolitan Life.

Asigurarea „Așa cum vrei tu” oferă un plan de protecție modular, ce include plata de către companie a unei sume asigurate de până la 1 milion de lei, în cazul decesului din orice cauză al titularului poliței. În caz de invaliditate permanentă din accident sau fracturi și arsuri din accident, compania asigură un beneficiu de până la 500% din suma asigurată, iar pentru chirurgie din accident sau chirurgie din accident și îmbolnăvire, oferă același beneficiu, ce poate urca până la 35.000 lei.

În situația unei spitalizări din accident sau accident și îmbolnăvire, compania oferă până la 700 de lei zilnic pentru spitalizare, începând din prima zi. În cazul apariției unei afecțiuni grave, clienții pot primi o sumă asigurată de până la 800.000 de lei, iar prin clauza Top Protect au acces la tratament specializat în afara țării, cu sume despăgubite de până la 1 milion de euro anual sau până la 2 milioane de euro pe viață.

Totodată, în situația unui diagnostic grav, clienții pot cere încă o opinie și o recomandare de tratament din partea unui consorțiu medical specializat.

Pe parcursul contractului, clienții pot primi înapoi o parte din sumele plătite, dacă evenimentul asigurat nu a avut loc, în limita a 30% din suma primelor plătite pentru anumite riscuri.

Suplimentar planului de protecție oferit în cadrul Asigurării „Așa cum vrei tu”, titularii de polițe pot accesa componenta de investiție Invest Plus, care permite acumularea de resurse pentru planuri de viitor, fie că este vorba despre plata studiilor universitare a copiilor sau obținerea unui venit suplimentar la vârsta pensionării. Clienții pot investiții pe piețe interne de capital sau pe piețe externe, iar, dacă dispun de sume suplimentare pentru planurile de viitor, pot crește oricând valoarea investiției.

Asigurarea „Așa cum vrei tu” le oferă titularilor de polițe și posibilitatea de a retrage sume parțiale din cont, dacă au nevoie de resurse financiare pentru a-și îndeplini anumite planuri. Astfel, sumele deja acumulate pot fi transferate, iar viitoarele prime de asigurare pot fi direcționate dintr-un program de investiții în altul. Iar prin platforma companiei, e-Customer, clienții pot vizualiza rapid numele programului de investiție ales, numărul de unități, prețul unei unități de fond, valoarea contului, valoarea beneficiilor de economisire, în scopul optimizării permanente a planului.

Clienții care optează pentru componenta de investiție beneficiază de bonusuri de loialitate la împlinirea a 10, 15 și 20 de ani de contract, dar și de bonusuri pentru evenimente precum căsătoria, nașterea unui copil, admiterea la facultate, admiterea copilului la facultate, nunta de argint etc.

 „Ne-am bugetat o creștere de două cifre, în acest an și în anii ce vin, și o parte din această creștere trebuie să vină și ne dorim să vină din acest produs. Mai precis, câteva mii de polițe vor veni din acest produs. (…) Ne adresăm famiilor cu copii sau care intenționează să aibă copii, dar nu excludem celelalte segmente din piață, pentru că sunt beneficii care pot fi adăugate pentru orice profil, cu venituri de până în 500 de euro pentru cel asigurat”, a subliniat Dragomir.

Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume, și filială a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c.. Două milioane de oameni au asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life în România.

Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienți, MetLife are operațiuni deschise în aproape 50 de țări și deţine poziţii de conducere în pieţe din Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are peste 19 ani de activitate pe piața de asigurări de viață.