FacebookTwitterLinkedIn

Ideea acestor asigurări, denumite Dr.KID, a venit şi după ce s-a observat că, în ciuda crizei, ultimul lucru la care renunţă părinţii este asigurarea pentru copii. Astfel au fost create patru pachete de beneficii, în funcţie de nivelul de protecţie ales de părinţi, pentru care primele de asigurare variază de la 44 de lei – echivalentul unei alocaţii pentru copii – până la 176 de lei. Asigurarea Dr. KID poate fi încheiată fără să fie necesară o evaluare medicală a copilului sau părintelui.

„Am creat Dr. KID pentru a susține rolul părinților de a-și crește copiii, protejându-le sănătatea și de a le oferi educație. Am ținut cont de preocuparea tot mai mare a părinților pentru protecția copiilor, dar și de statisticile care arată nivelul crescut al îmbolnăvirii cu o afecțiune gravă și al accidentelor la copii.Obligația noastră morală ca părinți este să fim pregătiți pentru situațiile neprevăzute din viața copiilor noștri, având soluția potrivită în momentele dificile. Cu Dr. KID, Metropolitan Life oferă părinților această soluție, atât prin beneficiile unice, cât și prin experiența locală și globală în administrarea riscurilor”, a declarat Theodor Alexandrescu, CEO Metropolitan Life.

Şeful Metropolitan Life a mai spus că estimează ca, la sfârşitul anului 2014, compania va avea o creştere de 20% în ceea ce priveşte volumul asigurărilor dedicate copiilor. De asemenea, speră ca, prin intermediul acestei poliţe, să mai atragă în decursul anului între 300 şi 500 de noi clienţi.

Odată cu Dr. KID, Metropolitan Life lansează și platforma online Părinți în control – www.parintiincontrol.ro, un spațiu virtual în care părinții pot obține sfaturi utile și îndrumare în legătură cu cele mai frecvent întâlnite probleme ale copiilor lor, de la psihologul Irina Petrea.

Metropolitan Life mai deține în portofoliul de asigurări destinate copiilor încă două produse, Junior Extra și Junior Invest, a căror creștere a fost semnificativă anul trecut, întrucât numărul de polițe încheiate, cât și volumul de prime brute subscrise s-au dublat anul trecut în comparație cu 2012. Părinții s-au orientat în special către asigurarea pentru copii cu economisire garantată, numărul de polițe Junior Extra încheiate în 2013 fiind mai mult decât dublu față de volumul asigurărilor pentru copii cu componență de investiție, iar vârsta medie a copiilor de la care părinții au optat pentru o poliță de la Metropolitan Life a scăzut la 4 ani.