FacebookTwitterLinkedIn

În București sunt cele mai puține magazine LaDoiPași, însă Gilles Roudy spune că procesul de extindere va începe în următoarele luni, când în Capitală vor fi deschise „trei-patru” magazine de acest fel. „Ne com concentra pe principalele orașe ale țării, dar și pe zona rurală”, a declarat șeful Metro România.

Potrivit lui Gilles Roudy, sortimentația va fi diferită în funcție de zonele în care magazinele vor fi deschise. „Soluția pentru București nu va fi aceeași în termeni de sortimentație a produselor cu cea din mediul rural”, a mai spus el.

Relansarea LaDoiPași va avea loc anul acesta și implică pregătirea angajaților, echipamente și prețuri noi, o nouă gamă de produse, dar și o schimbare în ceea ce privește brandingul. Acest nou concept este prezent din decembrie în magazinul LaDoiPași din Ștefan cel Mare, însă acum este momentul potrivit pentru a fi implementat la o scară largă.

„Relansarea va fi urmată de un puternic program de dezvoltare, atât în zona urbană, cât şi în rural, cu scopul de a face Metro Cash&Carry România unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de retail pe segmentul magazinelor de proximitate. Ambiţia noastră este foarte clară – să creştem de trei ori numărul de magazine în cinci ani”, a adăugat Gilles Roudy.

Totodată, Metro mai intenționează ca în următorii trei-cinci ani să dubleze numărul de producători locali parteneri în programul „De-ale noastre” (proiect care sprijină 100 de fermieri locali prin comercializarea a 40 de tipuri de fructe și legume). În același timp, în aceeași perioadă, retailerul german vrea să tripleze volumul vânzărilor actuale.

Prezent pe piața românească din 1996, Metro Cash&Carry operează în prezent o rețea de  31 de magazine în 24 de orașe.