FacebookTwitterLinkedIn

METRO GROUP a vândut părţile sociale deținute în cadrul Real Hyper Magazine SRL (care operează 4 magazine în România) companiei Terazone Enterprises Limited. Tranzacția a fost finalizată astăzi, 20 ianuarie 2017, moment în care noul proprietar a devenit deținătorul legal al acestor părţi sociale”, au menționat reprezentanții Metro, care nu au oferit informații referitoare la valoarea tranzacției. Pe lângă România, Metro mai deține magazine real,- în Germania și Turcia.

Real Hyper Magazine a avut o cifră de afaceri în 2015 cu 20,5% mai mare decât în anul anterior, de aproape 249,3 milioane de lei, cu aproximativ 735 de angajați, și pierderi de 48,8 milioane de lei, în scădere cu 20%, față de 2014.

Fiecare magazin vândut are o suprafața de aproximativ 7.500 de metri pătrați, cu o gamă de produse de peste 25.000 de articole.

Auchan cumpără hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est pentru 1,1 miliarde de euro

Cele patru hipermarketuri real deținute de Metro sunt cele care nu au putut fi vândute în cadrul tranzacției cu Auchan, din 2012, ca urmare a restricțiilor impuse de Consiliul Concurenței.

În 2013, Auchan a cumpărat de la Metro 20 de magazine real din România pentru 257 de milioane de euro, ca parte dintr-o tranzacție transnațională de 1,1 miliarde de euro, care a mai inclus unitățile de vânzare din Ucraina, Polonia și Rusia.

Auchan România, investiţie de peste 2 milioane de euro în fiecare magazin cumpărat de la Real

Grupul german Metro Group deține în România aproximativ 30 de magazine cash & carry, care rulează afaceri de peste un miliard de euro, fiind primele magazine din retail-ul modern care au atins acest prag.

Dusan Wilms (55 de ani) a absolvit Institutul Politehnic din Timişoara, iar la începutul anilor ’90 a plecat în Germania. Așa a ajuns să își înceapă cariera la Metro în 1998. A intrat în retail-ul local în 1999, odată cu venirea Metro în România, fiind primul manager al retailer-ului de cash&carry din țara noastră.

Din 2004, el a început să fie implicat în extinderile din regiune ale Metro – Republica Moldova și Serbia, în 2004, iar din ianuarie 2005 a fost promovat ca director regional al Metro Cash & Carry Business Unit Europa de Est şi Sud Est.

Din mai 2005, Wilms a devenit CEO şi membru al boardului real,- Internaţional (divizia de hipermarketuri a Metro), unde s-a ocupat de dezvoltarea magazinelor real din Polonia, Turcia, Rusia, Ucraina. 

S-a reîntors la conducerea Metro din România în 2009, iar între 2013 și iulie 2016, a condus ceea ce mai rămăsese din operațiunile real, după vânzarea către Auchan. În iulie 2016, a renunțat la această funcție, fiind interesat de o carieră în consultanța de retail.

Cea mai mare tranzacție din retailul local: Profi a fost vândut pentru 533 milioane de euro

Cea mai mare tranzacție din retail-ul local a fost semnată recent, la sfârșitul lunii noiembrie 2016, când fondul de investiții Enterprise Investors a vândut Profi, care cu 500 de magazine este una dintre cele mai extinse rețele de retail din România, către fondul de investiții Mid Europa Partners pentru 533 de milioane de euro.

Ion Țiriac a vândut participația de 15% deținută la Metro Cash&Carry și a ieșit din acționariat

Sursa foto: real-hyper-magazine.ro.