FacebookTwitterLinkedIn

Ai petrecut o zi întreagă pe scaun, la birou, într-un mediu plin de tensiune și stres. Ai fost concentrată timp de opt sau chiar mai multe ore, iar acum simți nevoia să te relaxezi profund. Cum poți face acest lucru? Uneori, greu. Adesea, oamenilor le este dificil să se deconecteze de la muncă și să se relaxeze ca la carte. De aceea, dacă vrei să reușești, poți încerca metodele de mai jos.

1. Ieși la alergat

Mișcarea fizică este cel mai eficient mod de a detensiona corpul și de a liniști mintea. În special după o zi statică, dar cu o activitate mentală intensă, ai nevoie de o doză puternică de sport, care să te scoată din scenariul de la job și să te revitalizeze. După ce ajungi acasă, schimbă-te rapid în hainele de jogging și fă o tură de parc sau de cartier. Ia cu tine doar o sticlă cu apă și căștile cu playlistul preferat. Dacă ai nevoie de motivație, poți alerga cu o prietenă bună. Astfel, nu vei mai fi tentată să rămâi acasă, ci vei dori să petreceți timp de calitate, făcând ceva util pentru sănătatea voastră.

2. Citește o carte captivantă

Nu poți scăpa de gândurile intruzive nici măcar după ce ai ajuns acasă de la birou? O metodă puternică este să te „scufunzi” într-o carte bună, care să-ți acapareze toată atenția timp de câteva zeci de minute. Optează pentru un SF, thriller sau orice alt gen de literatură preferi. Pentru a întregi tabloul relaxării, ai nevoie de un pat confortabil, în care să te simți minunat. Poți veda o gamă variată de paturi tapițate la Tamos, magazinul online de unde poți comanda exact ceea ce ți se potrivește. Nu uita de perne comode și de o păturică pufoasă. Relaxarea este garantată!

3. Fă o sesiune de yoga

Nu trebuie să fii cea mai flexibilă persoană din lume pentru a face yoga. Nu trebuie să stăpânești arta meditației profunde, nici să cunoști toată filozofia budistă. Este de ajuns să întinzi salteaua pe podea, să te îmbraci în haine comode și să te miști în ritm cu respirația ta – aceasta fiind cheia relaxării! O sesiune scurtă de yoga este suficientă pentru a detensiona mușchii, pentru a dezmorți corpul și pentru a scăpa de avalanșa de gânduri. Poți practica singură sau poți merge la o clasă condusă de un instructor, dacă ai nevoie de motivație în plus!

4. Ieși la cină cu o persoană dragă

De regulă, păstrezi viața socială pentru weekend. Poate de aceea te relaxezi de-abia sâmbăta sau duminica. Ei, bine, dacă vrei să te simți fără griji și în timpul săptămânii, rezervă-ți o zi în care să faci ceva diferit. În loc să mergi direct acasă după birou, întâlnește-te cu prietena ta cea mai bună, cu mama, cu partenerul de viață sau cu o altă persoană pe care o îndrăgești. Ieșiti împreună la cină sau la un cocktail, povestiți puțin și râdeți mult. Este rețeta sigură pentru o stare de bine!

5. Fă-ți un ritual de îngrijire și răsfăț

Dacă te simți obosit și tot ce vrei este să stai în pat, te sfătuim să reziști, totuși, tentației de a porni televizorul sau de a da scroll la infinit pe rețelele sociale. Aceste activități nu vor face decât să te obosească și mai tare. În schimb, creează-ți un ritual zilnic sau săptămânal de răsfăț și îngrijire. Fă-ți o baie fierbinte cu uleiuri aromate, hidratează-ți corpul cu loțiunea preferată, aprinde câteva lumânări parfumate și fă-ți un masaj sau un tratament facial. Te vei relaxa în profunzime!