Cautare
, Redactor Forbes România

Industrie |
|

Metigla inițiază un proces de investiții în valoare de peste 6 milioane de Euro, până în 2020

După ce și-a schimbat recent denumirea din Coilprofil în Metigla, compania belgiană specializată în producția de învelitori și sisteme metalice a finalizat prima etapă a unui program de investiții în valoare de peste 6 milioane Euro.
METIGLA.ROBOTIZARE_1

Până în prezent, o parte din această sumă a fost direcționată atât către achiziția de roboți industriali, care vor simplifica și fluidiza procesele de producție şi livrare, cât și către lansarea de noi produse în divizia Rezidenţial.

În perioada 2019-2020 se va derula a doua parte a planului de dezvoltare, când sunt planificate investiții majore în extinderea spaţiilor de producţie şi depozitare, precum şi în dezvoltarea echipei. Majoritatea investiţiilor vor fi direcționate către achiziţia de noi utilaje, extinderea spaţiilor de producție (de la cei 10.000 mp actuali la peste 15.000 mp), modernizarea liniilor de producție existente, precum și achiziţionarea unor noi linii, care vor permite o creștere de până la 20% a capacităţii de producţie, la peste 35.000 tone de produse anual.

“Rebrandingul din acest an, în care am preluat denumirea celui mai cunoscut brand al nostru, va fi însoțit de cel mai amplu program de investiții al companiei din ultimii 18 ani. Obiectivul final este creșterea competitivității produselor Metigla și extinderea companiei la nivel național și internațional. Am început cu investiții în tehnologie, fiind printre puținii jucători din această piață care lucrează deja cu roboți industriali. Aceasta ne va permite reducerea timpilor de lucru, eficientizarea procesului prin automatizarea producției și îmbunătățirea timpilor de livrare. O altă inovație, pe care urmează să o implementăm până la finalul anului, este un nou sistem informatic integrat, care va gestiona toate procesele companiei şi va susţine dezvoltarea pentru următorii 5-6 ani”, a declarat Liviu Mistodinis, Director General METIGLA.

Compania se aliniază astfel trendului crescut de automatizare a fabricilor, tendință care urmărește, pe de o parte, creștea eficienței și reducea costurilor de producție, iar pe de altă parte, compensarea deficitului de personal. Se estimează că, în următorii doi ani, peste 1.7 milioane de noi roboți industriali vor fi instalați în fabrici în întreaga lume, până în anul 2020 totalul roboților aflați în funcțiune la nivel mondial depăşind 3 milioane.

În ceea ce priveşte portofoliul, Metigla a lansat în acest an două noi produse în divizia Rezidenţial.

Mira, cel mai recent profil de tiglă metalică lansat de Metigla, este un model special destinat caselor cu arhitectură inspirată din zona mediteraneană. Mira este al doilea tip de țiglă metalică pe care compania îl lansează anul acesta, dupa ce în vară a introdus pe piață modelul Teck, un profil modular care recrează aspectul acoperişului tradiţional din şindrilă, pe care îl îmbină cu toate caracteristicile unui acoperiş metalic modern.

În cei 18 ani de activitate pe piața locală, compania Metigla și-a dovedit stabilitatea, nu doar prin dezvoltarea unei echipe puternice de specialişti, de aproximativ 100 de angajați la începutul anului 2018, ci şi prin diversificarea gamei de produse pentru toate segmentele acoperite de companie: industrial, rezidențial și pluvial, precum şi extinderea spațiilor de producție și depozitare, capacitatea de producție depăşind 30.000 de tone anual.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii