FacebookTwitterLinkedIn

Agenția Națională de meteorologie (ANM) a emis astăzi, 26 martie 2019, un cod galben de intensificări ale vântului în județele Botoşani, Iaşi, Vaslui şi, parţial, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Braşov şi Covasna.

Codul galben de vijelie este valabil din data de 27 martie, ora 06:00 – 27 martie, ora 20:00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…75 km/h.

ANM a emis un cod galben de vânt puternic

În Carpații Meridionali și de Curbură, local, la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze de 80…100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

 Temporar vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse, cu viteze de până la 45…55 km/h. În jumătatea de nord a Moldovei trecător vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare și condiții de polei.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionarea emisă marţi.