FacebookTwitterLinkedIn

Compania de management a holdingului Meta Management Team SRL este dezvoltată de către cei șase inițiatori ai proiectului: Certinvest Management Solutions, Ionuț Nicolescu, Președinte SVN România, Adrian Stanciu, membru fondator Erudio și Ascendis Consulting, compania Delta Studio, prin antreprenorii Dragoș Bonea și Alex Bonea, Cosmin Mizof, Head of Risk Management la Certinvest și compania Mentor 2 Invest.

Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ținte de randament proiectată ca medie anuală în primii zece ani de peste 15%. De asemenea, compania se va concentra pe segmentul rezidențial urban mare, reprezentat pentru început de București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Meta Estate Trust urmărește o structură investițională de tip REIT, prin oferirea de randamente operaționale, cât și din aprecierea valorii activelor deținute, capitalizate printr-o rată de distribuție a profiturilor de până la 100%, în acțiuni ordinare.

În doar două luni de la momentul lansării oficiale, capitalul social al Meta Estate Trust a ajuns la 19 milioane de lei, sumă acumulată din contribuțiile inițiatorilor proiectului, cărora li s-au alăturat antreprenori cu experiență. Parte din capitalul atras a fost utilizată deja în achiziționarea a aproximativ 40 de proprietăți, apartamente în București și Mamaia. Compania se pregătește în acest moment pentru o nouă rundă de finanțare.

„În următoarea Adunare Generală a Acționarilor din data de 14 iunie, vom propune spre aprobare două subiecte de interes pentru dezvoltarea Meta Estate Trust: atragerea a încă 15 milioane de lei printr-un plasament privat în această vară și alegerea membrilor pentru advisory board. Trebuie subliniat faptul că toți investitorii care participă în următorul plasament privat pentru acțiuni ordinare Meta vor beneficia automat de acțiuni preferențiale, fapt ce reprezintă o premieră pentru piața de capital autohtonă. În mod firesc, ne vom îndrepta apoi atenția către listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București, printr-un IPO,” a declarat Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.

După plasamentul privat de acțiuni în valoare de 15 milioane de lei din această vară, va urma și un IPO (ofertă publică inițială) pe piața AeRO a BVB, aceasta reprezentând a treia rundă de finanțare. Totodată, Meta Estate Trust SA a declarat pentru Forbes România că plănuiește să se listeze la Bursa de Valori București în anul 2022.

În cadrul proiectului s-au alăturat deja 24 de investitori strategici, printre care: Marian Alecu (antreprenor în HoReCa și turism), Cosmin Alexandru, Ovidiu Andrieș (antreprenor), Deig Oriol Casellas (Veranda Mall), Ilinca von Derenthall, Marian Dinu (DLA Piper), Călin-Răzvan Negoiță (Capital Fleet Services), Viorel Opaiț și Marius Scuta (JLL), Ilinca Păun (The Entrepreneurship Academy), precum și Dorin Nicolae Plaveti.

Piața rezidențială locală trece prin cel mai bun moment al său din istoria recentă: numărul de tranzacții este la un maxim absolut, accesibilitatea achiziționării unei noi locuințe este la cel mai bun nivel din ultimii 14 ani, iar dobânzile rămân scăzute. Există nenumărate oportunități pe piață, fie că vorbim de active deținute de instituții finanțatoare, de proiecte noi aflate în dezvoltare sau finalizate sau locuințe de pe piața liberă. Avem cea mai bună expertiză de pe piață și o vom utiliza pentru a aduce cele mai bune randamente acționarilor și partenerilor noștri, cu o rotație a capitalurilor cât mai rapidă”, a declarat Ionuț Nicolescu, Președinte SVN România, consultantul imobiliar al Meta Estate Trust.

Modelul investițional Meta Estate Trust se bazează pe mai mulți piloni de investiții în proiecte imobiliare, cum ar fi: Early-Stage, Turn-Around și Rental.