Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Imobiliare |
|

Meta Estate Trust a atras 21 mil. lei de la investitori în cadrul unui plasament privat, înainte de listarea pe piața AeRO

Meta Estate Trust SA este un holding lansat pe piața de imobiliare autohtonă de către un grup de antreprenori cu expertiză pe piața imobiliară și de capital. Modelul de business se bazează o structură investițională de tip REIT, cu piloni de investiții în proiecte imobiliare, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare.
Eugen Voicu

Meta Estate Trust, o nouă companie pe piața imobiliară din România, a încheiat anticipat plasamentul privat început în data de 8 iulie, prin care a atras 21 de milioane de lei de la investitori.

Această etapă de finanțare face parte din procesul de pregătire al companiei în vederea listării acțiunilor la Bursa de Valori București în primul trimestru al anului 2022.

Capitalul atras va fi utilizat pentru achiziții de apartamente în faza de construcție  în orașe cheie ale României, precum și pentru realizarea de parteneriate cu dezvoltatori imobiliari, in principal locali.

Prin prisma plasamentului privat, un total de 20 milioane de acțiuni noi au fost subscrise de către 65 de investitori, persoane fizice și juridice, la un preț de 1,05 lei pe acțiune. Valoarea nominală a unei acțiuni Meta a fost de 1 leu, la care s-a adăugat prima de emisiune de 5%. Valoarea minimă a subscrierii individuale a fost de 100.000 de lei, iar cea maximă a fost plafonată la nivelul de 4 milioane de lei per investitor. Toți investitorii care au participat la plasamentul privat au beneficiat de o alocare de acțiuni preferențiale în valoare totală de 14,425% din capitalul investit – o premieră pentru piața de capital românească.

După închiderea plasamentului privat, capitalul social al Meta Estate Trust este de 39,1 milioane lei.

Suntem încântați de entuziasmul investitorilor și de interesul uriaș al acestora pentru plasamentul nostru privat, care a fost cu mult peste așteptările noastre inițiale. Închiderea cu succes a primului plasament Meta adresat investitorilor este o dovadă a faptului că proiectul nostru răspunde nevoilor pieței locale de capital. Feedback-ul primit până acum ne arată că investitorii locali au nevoie de oportunități pentru a-și diversifica portofoliile prin expunerea la proprietăți imobiliare. Având la bază succesul acestui plasament privat, plănuim ca în ultimul trimestru al acestui an să organizăm o altă ofertă, în urma căreia ne dorim să atragem suma de 35,9 de milioane de lei”, a declarat Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.

În aprilie  2021, Meta a închis prima rundă de finanțare, după ce a atras 19 milioane de lei de la 30 de investitori. Cu capitalul atras din prima rundă de finanțare, Meta Estate Trust a achiziționat 46 de proprietăți în perioada aprilie – mai 2021 – apartamente noi în București, Constanța și Mamaia Nord. 

Plasamentul privat din iulie 2021 a fost intermediat de Intercapital Invest S.A. în calitate de consultant autorizat de Bursa de Valori București, companie cu o prezență de peste 20 de ani în piața financiară românească.

“Intercapital Invest la nivelul primului semestru al anului 2021 a asistat patru companii în procesul de listare al acestora pe sistemul multilateral de tranzacționare al BVB, fiind o companie specializată în finanțarea companiilor prin emisiuni de obligațiuni sau acțiuni precum și listarea acestora la bursă”, a declarat Mihaela Stoica, CEO Intercapital Invest.

Înainte de listarea acțiunilor Meta pe piața AeRO în primul trimestru al anului viitor, compania intenționează să organizeze încă o rundă de finanțare pentru a atrage capital de dezvoltare suplimentar până la atingerea nivelului de 75 de milioane de lei a capitalului social cu un an mai devreme decât estimările inițiale.

Capitalul subscris de investitori ne va ajuta să ne consolidăm poziția pe piața imobiliară din România. Suntem în proces de extindere a portofoliului, a domeniului de activitate și ne mărim deja echipa într-un ritm mult mai rapid decât am anticipat inițial”, a adăugat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

Compania urmărește să ofere dividende obținute din randamente operaționale cât și din aprecierea valorii activelor deținute. Rata de distribuție a profiturilor va fi de până la 100%, în acțiuni ordinare. Pentru perioada 2022 – 2024, Meta își propune să își majoreze capitalul atras până la un total de aproximativ 180 milioane de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii