FacebookTwitterLinkedIn

Compania elvețiană MET Group își extinde activitatea, prin preluarea parcului eolian de 42 MW din Bulgaria, scrie news.ro.

”Compania energetică europeană MET Group, cu sediul în Elveţia, a achiziţionat de la Enel Green Power 100% din acţiunile pe care grupul italian le deţine într-un parc eolian din Bulgaria. Tranzacţia face parte din strategia de dezvoltare a MET pentru obţinerea unui portofoliu semnificativ de unităţi de energie regenerabilă în Europa Centrală şi de Est (ECE). MET Group a semnat cu Enel Green Power S.p.A., divizia de energie regenerabilă a Enel Group, pe 12 octombrie, un contract ce vizează achiziţionarea parcului eolian de 42 MW, situat în apropiere de Kavarna, în nord-estul Bulgariei”, arată MET într-un comunicat de presă.

MET consideră că dezvoltarea producţiei de energie regenerabilă în Europa Centrală şi de Est este o parte esenţială a strategiei sale de afaceri pentru viitor şi, în acelaşi timp, sprijină tranziţia energetică de la cărbune în Europa. Se estimează că finalizarea tranzacţiei vă avea loc înainte de decembrie 2020.

”Această achiziţie este un semn clar al punerii în practică a strategiei integrate a Grupului MET, de a extinde puternic portofoliul nostru de energie regenerabilă în regiunea ECE. Scopul nostru este să dezvoltăm un ansamblu diversificat geografic de capacităţi de generare a energiei şi de active în infrastructură, cu active importante în energia verde. În ceea ce priveşte diversificarea surselor, sunt convins că orientarea noastră prioritară către energiile regenerabile este abordarea corectă şi că, împreună cu competenţa noastră principală privind gazele naturale drept combustibil de tranziţie, putem sprijini dezvoltarea domeniului energetic pentru atingerea obiectivelor privind neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon”, a declarat Benjamin Lakatos, CEO al MET Group.

Parcul eolian, al cincilea ca mărime din Bulgaria, are două locaţii, în municipiile Shabla şi Kamen Bryag. El furnizează energie electrică echivalentă consumului a aproximativ 30.000 de locuinţe.