Cautare
, Forbes Staff

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important tech and business news. Graduated from University of Bucharest with an MA in Political Journalism. Worked as a journal...

Lideri |
|

Mesajul lui Joe Biden pentru aliații europeni: „America s-a întors. Alianţa transatlantică a revenit”

Joe Biden admite importanţa parteneriatului transatlantic, întorcând astfel pagina „diplomaţiei tranzacţionale" a predecesorului său Donald Trump.
Joe Biden masca COVID

Președintele american promite că SUA vor sprijini aliaţii europeni în fața provocărilor comune, inclusiv celei reprezentate de China, relatează Agerpres.

„America s-a întors. Alianţa transatlantică a revenit”, a declarat Joe Biden la Conferinţa de securitate de la München.

„Trebuie să o apărăm. S-o consolidăm. S-o reînnoim. Trebuie să dovedim că modelul nostru nu este o relicvă a istoriei noastre, ci este cel mai bun mod unic de a realiza promisiunea viitorului nostru. Şi dacă lucrăm împreună cu partenerii noştri democraţi, cu forţă şi convingere, ştiu că vom face faţă oricărei provocări şi vom depăşi orice rival”, spune Biden, conform extraselor publicate anterior de Casa Albă.

Conform extraselor publicate anterior, Biden şi-a propus să traseze o diferenţă clară faţă de politica externă mai tranzacţională practicată de Trump, care i-a iritat pe aliaţi, prin ruperea de acorduri globale şi ameninţând că va înceta asistenţa pentru apărare, cu excepţia cazului în care linia sa este urmată, potrivit Reuters.

„Parteneriatele noastre au rezistat şi au crescut de-a lungul anilor, deoarece au rădăcini în bogăţia valorilor noastre democratice comune. Nu sunt tranzacţionale. Nu sunt extractive. Ele sunt construite pe o viziune a viitorului în care fiecare voce contează”, menţionează Biden, conform extraselor publicate de Casa Albă.

El le-a mai spus liderilor participanţi la Conferinţa de la Munchen că „suntem în mijlocul unei dezbateri fundamentale despre viitorul şi direcţia lumii noastre”.

„Trebuie să ne pregătim împreună pentru o competiţie strategică pe termen lung cu China. Felul în care SUA, Europa şi Asia vor lucra împreună pentru a garanta pacea, pentru a ne apăra valorile comune şi pentru dezvoltarea prosperităţii în Pacific va fi unul dintre cele mai importante eforturi ale noastre”, a mai declarat Biden.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii