Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Lideri |
|

Merkel şi Macron îndeamnă la o coordonare europeană privind redeschiderea frontierelor

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron îndeamnă țările membre ale Uniunii Europene să-şi coordoneze politicile în privinţa redeschiderii frontierelor.  
macron

În contextul pandemiei de COVID-19, statele trebuie să își coordoneze politicile privind redeschiderea granițelor și să ia măsurile necesare împotriva noilor variante ale virusului, arată Reuters.

Emmanuel Macron a spus că ţările UE ar trebui să manifeste vigilenţă, pentru a nu permite propagarea noilor variante de coronavirus.

“Unele ţări şi-au redeschis frontierele mai devreme din motive legate de industria turismului, dar trebuie să fim atenţi pentru a nu contacta noile variant”‘, a declarat el într-o conferinţă de presă comună cu Merkel, înainte de o cină de lucru la cancelaria din Berlin.

Angela Merkel a completat: “Nu putem acţiona ca şi cum coronavirusul s-ar fi sfârşit“. “Măsurile de precauţie sunt în continuare necesare, astfel încât să avem o vară cu multe libertăţi, dacă nu chiar toate“, a punctat ea.

În ceea ce priveşte economia UE, Emmanuel Macron a declarat că este prioritară relansarea, și nu discuţiile despre regulile bugetare prevăzute în Pactul de stabilitate şi creştere.

Preşedintele francez s-a aflat vineri seară în capitala Germaniei pe fondul eforturilor de pregătire a Consiliului European preconizat să se desfăşoare în 24-25 iunie. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii