FacebookTwitterLinkedIn

În contextul pandemiei de COVID-19, statele trebuie să își coordoneze politicile privind redeschiderea granițelor și să ia măsurile necesare împotriva noilor variante ale virusului, arată Reuters.

Emmanuel Macron a spus că ţările UE ar trebui să manifeste vigilenţă, pentru a nu permite propagarea noilor variante de coronavirus.

“Unele ţări şi-au redeschis frontierele mai devreme din motive legate de industria turismului, dar trebuie să fim atenţi pentru a nu contacta noile variant”‘, a declarat el într-o conferinţă de presă comună cu Merkel, înainte de o cină de lucru la cancelaria din Berlin.

Angela Merkel a completat: “Nu putem acţiona ca şi cum coronavirusul s-ar fi sfârşit“. “Măsurile de precauţie sunt în continuare necesare, astfel încât să avem o vară cu multe libertăţi, dacă nu chiar toate“, a punctat ea.

În ceea ce priveşte economia UE, Emmanuel Macron a declarat că este prioritară relansarea, și nu discuţiile despre regulile bugetare prevăzute în Pactul de stabilitate şi creştere.

Preşedintele francez s-a aflat vineri seară în capitala Germaniei pe fondul eforturilor de pregătire a Consiliului European preconizat să se desfăşoare în 24-25 iunie.